Inhoudsopgave
Wat wel en niet eten als je zwanger wilt worden?
Wat mag je niet eten als je zwanger wilt worden? Vermijd veel suiker en (verzadigde) vetten, gebruik niet te veel zout en laat cafeïne liever staan. Kant-en-klare producten bevatten vaak veel toevoegingen, dus gebruik zo veel mogelijk verse ingrediënten en bereid je maaltijden zelf.
Welk fruit goed voor vruchtbaarheid?
Je vindt het in voeding zoals druiven, pruimen, kersen, blauwe bessen, sinaasappelen, perziken, pruimen en tomaten. De volgende voeding wordt gezien als libido-opwekkend, wat goed kan helpen als je graag zwanger wilt worden.
Hoe word je vruchtbaarder?
Om zwanger te worden, kan je het best vrijen tijdens je vruchtbare dagen. Dit zijn doorgaans de drie dagen voor en de dag van de eisprong. Er zijn verschillende symptomen waaraan je de eisprong kan herkennen. Je kan dit eventueel testen met behulp van een ovulatietest of je kan je vruchtbare dagen online berekenen.
Wat is slecht voor de vruchtbaarheid?
Indien jullie zwanger wensen te worden, is het aangeraden: zo veel mogelijk negatieve leefstijlfactoren (alcohol, roken, cafeïne, gewicht.) aan te pakken.
Wat kun je doen om vruchtbaarder te worden?
Om de kwaliteit van zijn sperma te verhogen, zijn antioxidanten zoals vitamine C, foliumzuur en zink onmisbaar. Een tekort hieraan zou de hoeveelheid sperma en het testosterongehalte kunnen doen dalen. Fruit, groenten, noten, volkoren producten en oesters zitten boordevol antioxidanten.
Waarom moet je foliumzuur slikken als je zwanger wilt worden?
Slik extra foliumzuur om de kans op afwijkingen vroeg in de zwangerschap zo klein mogelijk te maken. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op neurale-buisdefecten bij het kind. De neurale buis is bij een ongeboren baby het begin van het ruggenmerg en de hersenen.
Welke vitaminen als je zwanger wilt worden?
Het geldende advies is om foliumzuur (vitamine B11) minimaal 4 weken te slikken voorafgaand aan een mogelijke zwangerschap. En om dit zeker de eerste 10 weken te blijven doen. Deze vitamine verkleint namelijk de kans op geboorteafwijkingen zoals een open ruggetje, open gehemelte of een hazenlip.