Inhoudsopgave
Wat wordt bedoeld met terugkoppeling?
Terugkoppeling of feedback is een proces waarbij de uitkomst (output) van een bewerking (proces) wordt teruggevoerd (feedback) aan de invoer. Er wordt van terugkoppeling of feedback gesproken wanneer gegevens na verwerking opnieuw worden aangeboden ter vergelijking of verwerking.
Wat betekent negatieve feedback?
Negatieve feedback betekent dus dat de toename van het resultaat een remming van het proces veroorzaakt. Een afname van het resultaat veroorzaakt een stimulering van het proces. Een voorbeeld is de negatieve feedback van testosteron.
Wat is een hormoon regelkring?
Voor nagenoeg alle hormonen geldt dat ze deel uitmaken van regelkringen: het hormoon wordt geproduceerd naar aanleiding van een ander hormoon (chemische signaalstof), en de concentratie van het hormoon remt het vrijkomen van de signaalstof weer (negatieve terugkoppeling).
Wat is het synoniem van terugkoppeling?
aanmerking, kanttekening, kritiek, marginalia, notitie, opmerking, terugkoppeling, voetnoot. feedback (zn) : antwoord, reactie, respons, response, terugkoppeling.
Hoe geef je een terugkoppeling?
Deze tips kunnen daarbij helpen.
- Gebruik geen “altijd” en “nooit”
- Geef terugkoppeling niet waar anderen bij zijn.
- Geef terugkoppeling zo snel mogelijk.
- Geef alleen terugkoppeling waar de ontvanger wat mee kan.
- Hou de terugkoppeling bij jezelf.
- Niet alles tegelijk.
- Controleer of de medewerker het begrepen heeft.
Hoe werkt een negatieve terugkoppeling?
Negatieve terugkoppeling is een proces waarbij een toename van het resultaat (bijv. stijging van de temperatuur) een remming van het proces veroorzaakt. Negatieve feedback speelt een belangrijke rol bij homeostatische processen in het inwendige milieu (bloed, weefselvloeistof en lymfe).
Hoe werkt de negatieve terugkoppeling?
Negatieve terugkoppeling is een proces waarbij een toename van het resultaat (bijv. stijging van de temperatuur) een remming van het proces veroorzaakt. Makkelijker: een stof of waarde in het inwendig milieu remt zijn eigen productie als er teveel is en stimuleert zijn eigen productie als er te weinig is.