Inhoudsopgave
- 1 Wat wordt er van een HBO-verpleegkundige verwacht?
- 2 Wat zijn verpleegkundige zorgvragen?
- 3 Welke punten uit de beroepscode van toepassing zijn wanneer jij als verpleegkundige te maken krijgt met ongewenste intimiteit?
- 4 Waar moet je goed in zijn als verpleegkundige?
- 5 Wat doet verpleegkundige mbo?
- 6 Wat staat er in een verpleegplan?
- 7 Welke eed leggen verpleegkundigen af?
- 8 Wat valt onder beroepscode?
Wat wordt er van een HBO-verpleegkundige verwacht?
Jouw rol als hbo-verpleegkundige Als hbo-verpleegkundige heb je een afwisselende en verantwoordelijke baan. Jouw doel is het bevorderen van herstel, gezondheid en vitaliteit van individuele patiënten. Daarnaast coördineer je het zorgproces, van opname tot ontslag, en delegeer je verpleegkundige zorg aan collega’s.
Wat zijn verpleegkundige zorgvragen?
Het vraagt van de verpleegkundige kennis en communicatieve vaardigheden om samen met de patiënt te bepalen wat de be- tekenis van de informatie is voor het individu. De verpleegkundige maakt een goede afweging tussen wensen, mogelijkheden en kosten.
Welke punten uit de beroepscode van toepassing zijn wanneer jij als verpleegkundige te maken krijgt met ongewenste intimiteit?
Die waarden en normen maken duidelijk hoe je je beroep als verpleegkundige of verzorgende op een goede manier uit kunt oefenen. Belangrijke waarden zijn bijvoorbeeld: betrouwbaarheid, respect, eerlijkheid, rechtvaardigheid, niet schaden, respect voor de autonomie van de zorgvrager.
Wat is de beroepscode voor verpleegkundigen?
De Beroepscode geeft je de waarden en normen van de beroepsgroep. Daarnaast maakt de Beroepscode aan zorgvragers en hun naasten, mantelzorgers, andere zorgverleners, zorgaanbieders en de samenleving als geheel duidelijk wat zij van jou als verpleegkundige of verzorgende mogen verwachten.
Wat kun je allemaal doen met een hbo verpleegkunde diploma?
Je werkt met revaliderende, (chronisch) zieke of dementerende mensen. Je doet dit in een zorginstelling of bij mensen thuis als wijkverpleegkundige. Je kunt je ook gaan specialiseren, bijvoorbeeld richting de Intensive Care, de spoedeisende hulp, oncologieverpleegkunde of de zuigelingenzorg.
Waar moet je goed in zijn als verpleegkundige?
Lichamelijk in een goede conditie zijn. Goed kunnen communiceren. Oog voor detail hebben. Empathisch zijn en je goed kunnen inleven in de zorgvraag.
Wat doet verpleegkundige mbo?
Als mbo-verpleegkundige verleen je verpleegkundige zorg, verzorging en psychosociale begeleiding en stel je verpleegkundige diagnoses. Je werkt vooral met zorgvragers met een planbare en voorspelbare (zorg)vraag.
Wat staat er in een verpleegplan?
Een verpleegplan bevat doelen welke verpleegkundige en cliënt, willen bereiken en een aanduiding van de tijd waarbinnen en de wijze waarop getracht wordt deze doelen te behalen. Verpleegplannen hebben als grondslag: De zorg- (medische) doelen. Continueren gewenst gedrag c.q. gezondheidstoestand.
Wat is de verantwoordelijkheid van een zorgvrager en hoe ga jij daar als verpleegkundige mee om?
De verpleegkundige kan omgaan met verschillende tegengestelde belangen, zoals de belangen van de zorgvrager versus de eigen professionele belangen en de organisatiebelangen. De verpleegkundige is in staat verantwoordelijkheid te dragen voor de eigen werkzaamheden en ze kan haar grenzen hierin bewaken.
Wat zegt de beroepscode over intimiteit?
Dat er geen plaats is voor seksuele gedragingen of een seksuele relatie van jou als zorgverlener met de zorgvrager is zo essentieel voor de zorgrelatie dat het is terug te vinden in de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden (zie bijlage 1) en in wetgeving (zie bijlage 2).
Welke eed leggen verpleegkundigen af?
Ik zweer / beloof dat ik mijn beroep als verpleegkundige/verzorgende* op een verantwoorde en betrouwbare wijze zal uitoefenen. De Eed van verpleegkundigen en verzorgenden is geen juridisch document. Het uitspreken van de eed is ook niet wettelijk verplicht (voor bijvoorbeeld inschrijving in het BIG-register).
Wat valt onder beroepscode?
Een beroepscode bevat ethische en praktische normen en beginselen die de professional bij de uitoefening van het beroep dient te hanteren. Het gaat om gedragsregels die voorschrijven wat je als professional doet en nalaat tegenover cliënten, collega’s en anderen.