Wat wordt verstaan onder een bijgebouw?
Ingevolge artikel 1, onder 16, wordt onder bijgebouw verstaan een opzichzelfstaand, al dan niet vrijstaand, gebouw dat niet in directe verbinding staat met het hoofdgebouw en dat door de vorm onderscheiden kan worden van het hoofdgebouw en in architectonisch opzicht ondergeschikt is aan het hoofdgebouw.
Wat mag buiten het bouwvlak?
Als niet bouwen buiten het bouwvlak in de bouwregels is opgenomen van het bestemmingsplan betekent dat grofweg dat je er niets meer mag bouwen. Het ligt eraan hoe het er staat, vaak spreekt men over alleen hoofdgebouwen, ‘bouwwerken geen gebouw zijnde’ of ‘bijgebouwen’ dat wel of niet mag.
Wat is het belang van een bijgebouw?
Een tuinhuis, schuurtje, carport, garage, overkapping, buitenkeuken: allemaal bijgebouwen die u vergunningsvrij mag neerzetten in het achtererfgebied. Van belang voor een bijgebouw is: de plek op het perceel
Wat is een vergunning voor een bijgebouw?
Ben je van plan een bijgebouw zoals een tuinhuis, buitenverblijf, terrasoverkapping of poolhouse te plaatsen dan kan een vergunning nodig zijn. Hoogte: het vaststaande bijgebouw mag niet hoger zijn dan 4 meter (gemeten van vanaf de grond) en moet zich minstens 3 meter vanaf de perceelgrens bevinden.
Wat is de hoogte van het bijgebouw in de achtertuin?
Hoogte: het bijgebouw mag niet hoger zijn dan 3.5 meter en mag zich niet verder dan 30 meter van de woning bevinden. Afstand perceelgrens: indien het gebouw in de zijtuin wordt geplaatst, moet het 3 meter vanaf de perceelgrens blijven. In de achtertuin is dit 1 meter.
Is een bijgebouw met een kap 3 meter hoog?
Een bijgebouw met een plat dak mag 3 meter hoog zijn Een bijgebouw met een kap mag een goot op 3 meter en een nok op 5 meter hebben, afhankelijk van de afstand tot de perceelsgrens en mits minimaal 4 meter vanaf het hoofdgebouw*