Inhoudsopgave
Wat zijn citaten eigenlijk?
Wat zijn citaten eigenlijk? Citaten zijn korte, bondige uitspraken uit iemands werk, vaak een boek of toespraak. Soms ook wel quote genoemd. Eentje die iedereen wel kent: “To be, or not to be…”. van Shakespeare natuurlijk.
Wat is de regels van citaten?
Er zijn verschillende regels voor citaten, afhankelijk van hoe lang het citaat is en hoe je het citaat overneemt. Vermeld bij een citaat altijd de achternaam van de auteur van de tekst en het jaartal waarin de tekst waaruit je citeert is gepubliceerd. Vermeld ook het paginanummer van de pagina waar je citaat staat
Wat is de definitieve tekst van citaten?
Citaten omvatten niet meer dan 5% (of de eis van je universiteit) van de definitieve tekst. Alle gebruikte citaten zouden niet effectiever zijn als geparafraseerde tekst. De bronnen van citaten worden op een juiste manier vermeld, volgens de vereiste referentiestijl.
Waarom gebruik je citaat in je scriptie?
Citaten gebruik je zo min mogelijk in je scriptie omdat ze de leesbaarheid van je scriptie niet bevorderen. De drie meest voorkomende redenen om toch een citaat te gebruiken zijn: 1. Een citaat gebruiken om een begrip te definiëren. Een citaat kan gebruikt worden als je een definitie van een begrip in je scriptie op wilt nemen. Voorbeeld
https://www.youtube.com/watch?v=wPQX4PSmqpo
Wat is het citaatrecht?
Het citaatrecht (artikel 15a Auteurswet) zegt dat een relevant deel van een werk van iemand anders mag worden overgenomen – mits met bronvermelding. Dat geldt voor tekst, foto’s films, muziek en alle andere werken. Hieronder valt zowel het letterlijk citeren uit het werk als ook het parafraseren (herformuleren) van dat werk.
Wat is de betekenis van de citaat?
Citeren. Plaats een citaat altijd tussen aanhalingstekens. Laat deze volgen door een verwijzing tussen haakjes (achternaam auteur(s), jaartal, paginanummers(s), of door de auteur(s) in de tekst te noemen.
Hoe voorkom je een citaat tussen aanhalingstekens?
Plaats een citaat altijd tussen aanhalingstekens. Laat deze volgen door een verwijzing tussen haakjes (achternaam auteur (s), jaartal, paginanummers (s), of door de auteur (s) in de tekst te noemen.