Wat zijn de gevolgen van een dwarslaesie?
Een dwarslaesie veroorzaakt ernstige lichamelijke beperkingen, zoals:
- verlamming;
- verlies van het gevoel in delen van het lichaam, ook in de huid;
- decubitus (doorligwond of doorzitwond);
- verlies van de beheersing van blaas- en darmspieren, met urineweginfecties, incontinentie van urine of ontlasting;
Wat wordt er bedoeld met een incomplete dwarslaesie?
Bij een incomplete dwarslaesie is een gedeelte van uw ruggenmerg onderbroken. Er is dan nog wel enige uitwisseling mogelijk van zenuwprikkels tussen uw hersenen en de rest van uw lichaam. Dan kunnen bepaalde spieren nog wel, of gedeeltelijk, werken. Het gevoel in uw huid kan ook voor een deel verstoord zijn.
Wat zijn de symptomen van een dwarslaesie?
De symptomen van een dwarslaesie zijn: deels of geheel verlamd zijn, spieren niet meer goed kunnen gebruiken, geen gevoel meer hebben in een deel van je lichaam, niet goed naar de wc kunnen gaan of incontinent zijn, doorligwonden, verstoring van de seksuele functies en longontsteking, door oppervlakkig ademen, niet …
Hoe wordt een dwarslaesie behandeld?
Behandeling dwarslaesie Bij een breuk word je eerst geopereerd om de rugwervels opnieuw aan elkaar te zetten. Na deze operatie draag je een tijd een korset, kraag of speciaal vest. Zo kan de wervelbreuk genezen. Na de operatie moet je revalideren.
Wat doe je tijdens de revalidatie van een dwarslaesie?
Klinische behandeling bij een dwarslaesie Uw revalidatie behandeling bestaat onder andere uit het trainen van dagelijkse activiteiten, spierversterkende oefeningen en het beheersen van rolstoelvaardigheden. Samen met De Hoogstraat Revalidatietechniek adviseren én maken wij hulpmiddelen op maat.
Wat is een dwarslaesies?
Een dwarslaesie is een onderbreking van het ruggenmerg, waardoor de zenuwbanen die door het ruggenmerg lopen afgekneld zijn. Omdat de zenuwbanen afgekneld zijn, raken bepaalde lichaamsdelen verlamd.