Inhoudsopgave
Wat zijn de klachten van een verzakte blaas?
Verzakking van de blaas
- U heeft een zwaar gevoel in uw vagina, alsof er iets naar buiten komt.
- U moet vaak plassen.
- U kunt uw blaas niet goed leegplassen.
- U plast met een slappere of sproeiende straal.
- U kunt vaak blaasontsteking hebben.
- U verliest plas.
- Vrijen kan anders voelen.
Hoe wordt een verzakking verholpen?
Een operatie voor een verzakking kan meestal via de schede met oplosbare hechtingen. Dus zonder gebruik van een implantaat. De verzakking wordt dan met lichaamseigen weefsel verholpen. Dit is vergelijkbaar met het herstellen van een gat in kleding met naald en draad.
Wat is precies een verzakking?
Bij een verzakking zijn de bekkenbodemspieren en het bindweefsel uitgerekt of beschadigd. De baarmoeder, blaas of de endeldarm zakken daardoor in de vagina naar beneden en kunnen zelfs naar buiten komen (uitpuilen).
Wat zie je bij een verzakking?
U kunt last hebben van een zwaar gevoel in de vagina, onder in de buik of laag in de rug. Soms kunt u de verzakking buiten de vagina zien of voelen. U kunt problemen bij het plassen hebben, zoals het gevoel niet goed uit te kunnen plassen, heel vaak te moeten plassen, terugkerende blaasontstekingen en urineverlies.
Hoe weet je of je een verzakking hebt?
Bij een voorwandverzakking is de voorkant van de vagina naar beneden gezakt in het bekken. Omdat de blaas op een deel van deze voorwand rust, is de blaas ook verzakt. De verzakking ziet eruit en voelt als een uitpuiling van de vaginawand in de vorm van een bol.
Hoe weet je dat je een verzakking hebt?
Wat is een achterwand verzakking?
Bij een darmverzakking, ook wel achterwandverzakking genoemd, zakt de achterwand van de vagina naar buiten. Omdat de endeldarm tegen een deel van deze achterwand rust, is de endeldarm ook verzakt. De dunne darm kan ook in deze ruimte zakken.