Wat zijn de natuurlijke vijanden van een lieveheersbeestje?

Wat zijn de natuurlijke vijanden van een lieveheersbeestje?

Natuurlijke vijanden van inheemse soorten lieveheersbeestjes Mieren zijn voor de meeste larven en volwassen lieveheersbeestjes geduchte vijanden. De mieren zijn immers verzot op de suikeruitscheiding van bladluizen en vallen daarom de lieveheersbeestjes lastig als ze de bladluizen willen komen opeten.

Hoe dood je een lieveheersbeestje?

Gebruik een insecticide in een spuitbus om grote hoeveelheden lieveheersbeestjes in je huis snel te doden. Koop bij een bouwmarkt of tuincentrum een spuitbus met insecticide bedoeld voor gebruik binnenshuis.

Hebben lieveheersbeestjes drinken nodig?

Op het einde van de zomer als de bladluizen schaars worden, voeden lieveheersbeestjes zich ook met stuifmeel en schimmelsporen. Ook in het vroege voorjaar, als ze net uit de winterslaap zijn gekomen, voeden ze zich met nektar of jonge blaadjes om vocht binnen te krijgen.

Wat is de natuurlijke vijand van de mier?

Een mier is een klein dier en heeft daardoor veel natuurlijke vijanden. Denk hierbij aan mieretende slakken, kevers, rupsen maar ook andere mieren kunnen hun vijand zijn.

Is een lieveheersbeestje giftig?

Vaak hoor je zeggen dat lieveheersbeestjes giftig zijn. Dat klopt ook wel, maar ze zijn niet zo giftig dat wij mensen er ziek van zouden worden. Kleinere dieren zoals vogels, die kevers eten, kunnen er wel ziek van worden. De beestjes waarschuwen daarom met hun felle kleuren.

Kunnen lieveheersbeestjes tegen water?

Geef hem water. Dit verhoogt namelijk de kans dat je lieveheersbeestje verdrinkt. Gebruik liever vochtige keukenpapiertjes of katoenbolletjes.

Wat heeft een lieveheersbeestje nodig om te leven?

De meeste lieveheersbeestjes leven van bladluizen, dit zijn plantensap zuigende insecten. Zowel de larve als het volwassen lieveheersbeestje eten heel veel bladluizen, het volwassen diertje eten wel 100 bladluizen per dag. Iedere bladluis die het lieveheersbeestje tegenkomt staat op het menu.

Waar komen al die lieveheersbeestjes vandaan?

Waar komen die ineens allemaal vandaan? “De meeste daarvan zaten al in je huis”, vertelt Vincent Kalkman van EIS Kenniscentrum Insecten. “Normaal kruipen ze vanaf september in hoekjes en spleten om daar te overwinteren, maar door de warmte van de afgelopen dagen zijn ze weer actief geworden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven