Wat zijn de verschijnselen van een longembolie?

Wat zijn de verschijnselen van een longembolie?

Door een longembolie kunt u verschillende klachten krijgen, zoals: sneller ademen of moeilijk ademen. pijn bij het ademen (op de borst of in de bovenrug) slijm met bloed ophoesten.

Wat is een longembolie en is dat gevaarlijk?

Als de bloedprop zo groot is dat de toevoer van bloed naar de longen blokkeert of ernstig belemmerd is, dan leidt dit tot problemen. Als een grote bloedprop de longslagaders van beide longen afsluit, dan is er sprake van een ruiterembolie. Een longembolie kan dodelijk zijn.

Wat kunnen de gevolgen zijn van een longembolie?

Grote longembolieën of meerdere longembolieën die niet goed oplossen, kunnen er voor zorgen dat de bloeddruk in de slagaderen van de long te hoog wordt en blijft. Hierdoor kan het bloed uiteindelijk minder goed door de long stromen en kunnen er kortademigheidklachten of moeheid ontstaan.

Hoe lang duurt de behandeling van een longembolie?

Herstel bij een longembolie Hoe lang hangt af van de ernst en de oorzaak van de longembolie. Vaak duurt het tussen drie en twaalf maanden. In sommige gevallen moet u de bloedverdunners altijd blijven gebruiken. Bijvoorbeeld als u meerdere longembolieën heeft gehad.

Welke onderzoeken bij longembolie?

Bij het vermoeden van trombose, zal er een echo van de bloedvaten worden gemaakt. Bij het vermoeden van een longembolie, wordt er meestal een CT-scan van de bloedvaten van de longen gemaakt. Hierbij wordt contrastvloeistof met jodium gebruikt.

Kan je een longbloeding overleven?

Een longbloeding is een levensbedreigende bloeding omdat er niet alleen sprake kan zijn van hevig actief bloedverlies, maar ook omdat de luchtwegen en ademhaling snel belemmerd kunnen raken.

Is longembolie ernstig?

De vernauwing door het vastgegroeide stolsel kan hoge bloeddruk in de longslagader veroorzaken. Dat is gevaarlijk voor je longen en je hart, en uiteindelijk ook voor je leven. Veel patiënten zijn te laat voor een operatie. Dat gebeurt vaker bij vrouwen.

Kan je genezen van longembolie?

Na de behandeling van een longembolie herstelt u meestal helemaal. Soms blijft uw conditie wat minder als een stukje van uw longen beschadigd is. Een enkele keer kan er na een longembolie een groot bloedvat van de longen beschadigd zijn.

Kun je aan een longembolie doodgaan?

Ontstaan van longembolie De longen werken minder efficiënt, waardoor er minder zuurstof in het bloed opgenomen wordt. Ook kan er een te hoge druk in de longslagaders (pulmonale hypertensie) ontstaan. In het ergste geval kan een longembolie leiden tot de dood, omdat het hart niet genoeg zuurstof meer krijgt.

Kun je genezen van longembolie?

Hoe loop je longembolie op?

De oorzaak van een longembolie is een bloedprop die een (slag)ader van je longen blokkeert. Een bloedprop is bloed dat gestold is. De prop zit meestal eerst ergens anders in het lichaam. Hier zitten vaker bloedstolsels in de grotere aderen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven