Wat zijn de verschillen en overeenkomsten?
Bij het vergelijken van informatie kun je overeenkomsten en verschillen tegenkomen. Een overeenkomst geeft aan dat iets hetzelfde is. Een verschil geeft aan dat iets anders is. Dit ondersteunend materiaal laat zien wat overeenkomsten en verschillen zijn door middel van voorbeelden.
Wat voor soort overeenkomsten zijn er?
Welke soorten overeenkomsten zijn er?
- Soorten overeenkomsten. Verschillende soorten overeenkomsten kennen we in Nederland.
- Obligatoire overeenkomst.
- Meerpartijenovereenkomst.
- Eenzijdige overeenkomst.
- Wederkerige overeenkomst.
- Bijzondere overeenkomst.
Wat betekent het woord overeenkomsten?
Een overeenkomst is een afspraak tussen twee of meerdere partijen waarbij er over en weer rechten en verplichtingen voortvloeien. Indien twee bedrijven besluiten met elkaar zaken te doen, komen partijen in beginsel een overeenkomst overeen ingevolge artikel 6:217 van het Burgerlijk Wetboek.
Wat is het verschil tussen een overeenkomst en een contract?
Een contract is een schriftelijke of mondelinge afspraak tussen 2 of meerdere partijen. Heeft u een contract gesloten, dan moet u een bepaalde prestatie leveren of heeft u recht op een prestatie. Een ander woord voor een contract is een overeenkomst.
Wat is consensueel?
consensueel = consensueel bijv. naamw. Uitspraak: [kɔnsɛnsy`wel] waar verschillende mensen of partijen mee instemmen Voorbeeld: `armoede vatstellen op basis van consensuele maatstaven`consensuele overeenkomst …
Wat is een wederkerige overeenkomst?
Bij wederkerige overeenkomsten worden er over en weer verbintenissen gevestigd. Artikel 6:261 BW: Een overeenkomst is wederkerig, indien elk van beide partijen een verbintenis op zich neemt ter verkrijging van een prestatie waartoe de wederpartij zich daartegenover jegens haar verbindt.
Hoe ziet een overeenkomst eruit?
Hoewel er enkele uitzonderingen zijn, zoals bijvoorbeeld het kopen van een huis, is een overeenkomst in beginsel vormvrij. Dat wil zeggen dat een overeenkomst niet aan een bepaalde vorm (‘op papier’ bijvoorbeeld) is gebonden en in principe zelfs mondeling tot stand kan komen.