Wat zijn goede multifocale lenzen?

Wat zijn goede multifocale lenzen?

Als je advies nodig hebt over welke multifocale lenzen het beste bij je passen, dan vind je hieronder onze bestverkopende multifocale contactlenzen.

  1. 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL.
  2. Biofinity Multifocal.
  3. Air Optix Aqua Multifocal.
  4. Dailies AquaComfort Plus Multifocal.
  5. Clariti 1 Day Multifocal.

Welke soorten multifocale lenzen zijn er?

Multifocale contactlenzen zijn verkrijgbaar als zachte lens en als harde lens (RGP). Er zijn twee hoofdsoorten in het ontwerp van multifocale contactlenzen. De meest voorkomende is een stel concentrische cirkels met voorgeschreven oogsterktes voor het kijken naar voorwerpen op verschillende afstanden.

Hoe draag je multifocale lenzen?

Draag je lenzen die eerste weken liefst elke dag, zelfs al ben je van plan om af te wisselen tussen je bril en lenzen. Op die manier kan je brein zich het best aanpassen. Het kan even wennen zijn in het begin, maar eens het aanpassingsproces is doorlopen, hebben je ogen en je brein het voor altijd beet.

Wat zijn lenzen met een Leesdeel?

Bij zachte en harde multifocale lenzen worden andere technieken toegepast. Daar zitten de leesdelen rondom. De leessterktes zitten in een soort van onzichtbare ringen ingeslepen en je kijkt dus door beide sterktes tegelijk. De hersenen filteren dan automatisch het scherpste beeld eruit.

Hoe worden multifocale lenzen gemaakt?

Multifocale contactlenzen zijn contactlenzen voor mensen die naast een sterkte voor veraf een aparte leessterkte nodig hebben. Multifocale contactlenzen zijn zo gemaakt dat die beide sterktes in een lens gecombineerd zijn, zodat je zowel veraf als dichtbij scherp kunt zien.

Hoe sterk kunnen lenzen zijn?

Wanneer je een negatieve sterkte hebt, zal de sterkte van je lenzen minder zijn. Bijvoorbeeld: Iemand met een bril met een sterkte van -6.00 zal een lenzen sterkte van ca. -5.50 moeten dragen. Positieve sterkte wordt juist sterker.

Wat zijn Leeslenzen?

Leeslenzen of multifocale lenzen zijn contactlenzen met een sterkte voor veraf, dichtbij en afstanden daartussenin. Vaak zit de afstand sterkte in het midden van de lens en de leessterkte rondom aan de buitenrand. Hierbij is de leesbril dus als het ware ingebouwd in de lens.

Kan je met lenzen lezen?

Als u problemen krijgt met lezen of computerwerk dan kan het zijn dat u een leescorrectie nodig heeft. Dit kan verholpen worden met een bril, maar ook met contactlenzen. Deze lenzen worden in de volksmond leeslenzen genoemd.

Hoe weet je welke lenzen je nodig hebt?

De vuistregel is: hoe hoger of lager de sterkte, hoe groter het verschil. Een negatieve sterkte wordt minder negatief als je lenzen gaat dragen. Een voorbeeld: draag je een bril van -7.00, dan kan het zo zijn dat je lenzen van -6.50 nodig hebt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven