Wat zijn Journaalregels?

Wat zijn Journaalregels?

Voor het vastleggen van informatie rondom de gezondheid van een patiënt is de eenheid van registreren het (deel)contact. Een (deel)contact kent een indeling in journaalregels. Veelal worden de journaalregels gestructureerd opgenomen in de vorm van SOEP-regels.

Welke gegevens kun je in een EPD terugvinden?

Daarnaast staan in het EPD uw medische gegevens, zoals de voorgeschiedenis, ziektegeschiedenis, resultaten van lichamelijk onderzoek, het verloop van ziektes, ingrepen, medicijngebruik, allergieën etc. Kortom: het EPD geeft zorgverleners toegang tot medische gegevens die nodig zijn om u goed te helpen.

Wat staat er in de wet WGBO?

De Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (WGBO) regelt de rechten en plichten van de patiënt. Zo staat in deze wet dat patiënten recht hebben op informatie en dat zij toestemming moeten geven voor een behandeling.

Wat betekent SOEP methode?

SOEP staat voor Subjectief, Objectief, Evaluatie & Plan. Het is een methode voor het opschrijven van een rapportage in een medisch dossier die vaak gebruikt wordt door professionele zorgmedewerkers. Evaluatie: Hoe gaat het sinds de vorige keer? (bijv. “de cliënt herstelt goed”)

Wie heeft er toegang tot het landelijke EPD?

Alle behandelaars (huisartsenpraktijken, huisartsenposten, apotheken en ziekenhuizen) kunnen gaan werken met het EPD. Met behulp van een unieke pas krijgen ze toegang tot het landelijk schakelpunt. Patienten kunnen zelf ook toegang krijgen tot het dossier met hun Digi-D.

Wat is EPD ZIS?

Een EPD-systeem bevat strikt medische patiëntengegevens afkomstig van één enkele organisatie (of organisatiedeel), zoals een ziekenhuis. Ter vergelijking: een ZIS ofwel Ziekenhuis Informatiesysteem bevat administratieve en financiële patiëntgegevens.

Wat is een medisch dossier?

Medisch dossier. Zorgverleners, zoals huisartsen, tandartsen en specialisten, leggen de medische gegevens van hun patiënten vast in een medisch dossier. De rechten van patiënten en plichten van zorgverleners daarbij zijn wettelijk vastgelegd. Dossierplicht.

Hoe lang moet uw medisch dossier worden bewaard?

Uw medisch dossier moet langer worden bewaard dan 20 jaar als: 1 er een andere wettelijke bewaartermijn is; 2 dit noodzakelijk is voor goede hulpverlening; 3 de gegevens van groot belang zijn voor iemand anders.

Wanneer moet u een medisch dossier bijhouden?

Op grond van de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) zijn zorgverleners verplicht een medisch dossier bij te houden. Beveiliging. Ja, dat kan als uw kind jonger is dan 16 jaar. U heeft dan op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) het recht om correctie te vragen. Kind 16 jaar of ouder .

Wat heeft u recht op inzage in uw medische dossier?

Ja. U heeft recht op inzage in uw gegevens in uw medisch dossier, zoals röntgenfoto’s, diagnoses en operatieverslagen. U heeft ook recht op inzage in de logging-gegevens van uw medische dossier. Uit die gegevens blijkt wie er in uw medische dossier hebben gekeken. Er kunnen uitzonderingen zijn op het recht op inzage.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven