Wat zijn re-integratie activiteiten?

Wat zijn re-integratie activiteiten?

re-integratieactiviteiten: terugkeer naar werk. Re-integratieactiviteiten zijn alle inspanningen die jij en je medewerker samen ondernemen om ervoor te zorgen dat je medewerker weer snel geheel of gedeeltelijk aan het werk kan. Het advies van de bedrijfsarts speelt hierbij een grote rol.

Wat te doen bij spoor twee?

Tijdens spoor 2 wordt de werkgever geholpen om een nieuwe werkgever te vinden voor de zieke medewerker. Als deze wordt gevonden, blijft de zieke medewerker meestal nog tot twee jaar na de eerste ziektedag in dienst bij de oorspronkelijke werkgever.

Hoe vul je een plan van aanpak in?

Voor het Plan van Aanpak wordt een standaard formulier van het UWV gebruikt. De werkgever (en/of de casemanager) vult dit formulier samen in met de werknemer. In het verslag wordt kort samengevat wat de gemaakte afspraken zijn en hoe de doelen mogelijk kunnen worden bereikt.

Wat is re-integratie UWV?

Het is de bedoeling dat u tijdens uw ziekte gaat werken, op het moment dat u dat kunt. Ook als dit betekent dat u ander werk gaat doen dan u eerder deed. Tijdens uw Ziektewet-uitkering krijgt u een re-integratiebegeleider. …

Wat gebeurt er na 2e spoor?

Re-integratie 2e spoor bij ziekte houdt in dat een langdurig zieke werknemer zich met hulp van de werkgever, richt op werkhervatting buiten de eigen organisatie. Het 2e spoor volgt op het 1e spoor, waarin de mogelijkheden voor terugkeer binnen de eigen organisatie worden onderzocht.

Wat betekent re-integratie tweede spoor?

Het 2e spoor van de re-integratie start wanneer een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is en er geen passende arbeid binnen het bedrijf van de werkgever beschikbaar is. Er moet nu naar een passende functie bij een nieuwe werkgever worden gezocht.

Hoe maak ik een plan van aanpak bij ziekte?

U beschrijft wat (activiteit) u of uw werknemer (wie) vanaf wanneer (planning) gaat doen. U beschrijft wat (activiteit) u of uw werknemer (wie) vanaf wanneer (planning) gaat doen. En u benoemt samen een casemanager die het Plan van aanpak begeleidt en controleert, bij voorkeur iemand die ook bij u werkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven