Welk ander voorbeeld van een dunbevolkt gebied in Europa kun je noemen?

Welk ander voorbeeld van een dunbevolkt gebied in Europa kun je noemen?

lage bevolkingsdichtheid (vrijwel “lege” gebieden). Zo zou men in Nederland onderscheid kunnen maken tussen een grotendeels plattelandsgebied als de drie noordelijke provincies (Groningen, Friesland en Drenthe; dunbevolkt) en de drie ‘Randstadprovincies’ (Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland; dichtbevolkt).

Wat is het verschil tussen dunbevolkte en dichtbevolkte gebieden?

dunbevolkt = dunbevolkt bijv. naamw. Uitspraak: [dʏnbə`vɔlkt] waar weinig mensen wonen Voorbeelden: `een dunbevolkte streek`, `De provincie Groningen is relatief dunbevolkt, de Randstad dichtbevolkt. groene hart = Def.: het binnen de randstad gelegen, relatief dunbevolkt gebied.

Wat is de bevolkingsdichtheid van Duitsland?

Duitsland heeft daarmee de grootste bevolking van de landen van de Europese Unie. Het is tevens een van de dichtstbevolkte landen van Europa, met meer dan 232 inwoners per km². Alleen België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben een hogere bevolkingsdichtheid.

Wat is het meest dichtbevolkte stad ter wereld?

Tokyo – Japan – 38.2 miljoen Tot de agglomeratie Groot-Tokyo behoren ook de steden Yokohama, Kawasaki, Saitama en Chiba. Deze agglomeratie staat bekend als de grootste en meest dichtbevolkte van de wereld. Samen met New York City en Londen wordt de stad Tokyo gezien als één van de drie belangrijkste wereldsteden.

Welk deel van China is dunbevolkt en welk deel is dichtbevolkt?

De bevolkingsdichtheid is zo’n 140 personen per vierkante kilometer. De verdeling over het land is onevenwichtig, de meeste mensen wonen aan de oostkust en grote delen in het westen van het land zijn nauwelijks bevolkt (zie ook Heihe-Tengchonglijn).

Wat betekent het woord dunbevolkt?

dunbevolkt – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: dun-be-volkt 1. met weinig inwoners per vierkante kilometer ♢ het noorden van Groningen is een dunbevolkt gebied Bijvoeglijk naamwoord: dun-be-volkt de/het dunbevolkte …..

Wat is het verschil tussen bevolkingsdichtheid en Bevolkingsspreiding?

Om aan te geven of het aantal mensen dat in een gebied woont hoog of juist laag is, kun je de bevolkingsdichtheid gebruiken. De bevolkingsdichtheid is het aantal mensen per km². Als je kijkt naar de bevolkingsdichtheid per gemeente, dan zijn er in Nederland grote verschillen, je noemt dit bevolkingsspreiding.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven