Welk domein extensie?
De meest bekende ccTLD voor ons is zonder twijfel die uit Nederland: de . NL extensie die wordt beheerd door SIDN. Andere veel gebruikte ccTLD’s binnen Nederland zijn de . BE uit België en de .
Welke extensies zijn er?
We geven je graag een korte uitleg van de populairste landelijke en algemene domeinextensies.
- . nl domeinnaam. De .
- . be domeinnaam. De .
- .com domeinnaam. De .com extensie is afgeleid van het woord commercieel (commercial).
- . eu domeinnaam.
- . net domeinnaam.
- . org domeinnaam.
- . info domeinnaam.
- . biz domeinnaam.
Welke URL is vrij?
Is de domeinnaam die je zoekt vrij, dan kun je die registreren via een registrar (hostingprovider). Is de domeinnaam bezet dan kun je via ’toon mij de gegevens’ in de Whois inzien wie de houder ervan is. Je krijgt ook suggesties van domeinnamen die nog wel vrij zijn.
Is een website nog vrij?
Is je URL vrij dan kan je deze eenvoudig registreren. Mocht de domeinnaam bezet zijn dan kan je bij het SIDN (van . nl) controleren wie de eigenaar is. Je kan indien gewenst met deze gegevens contact opnemen met de eigenaar.
Is deze URL nog beschikbaar?
Dan kun je terecht op de website van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Hier kun je de gewenste domeinnaam invoeren en dan zie je meteen of deze nog beschikbaar is.
Wat is een extensie voorbeeld?
De extensie geeft weer om wat voor soort document het gaat. Een Word-bestand is bijvoorbeeld te herkennen aan ‘doc’ of ‘docx’, een foto aan ‘jpg’. De bestandsextensie staat achter de bestandsnaam en wordt door middel van een punt gescheiden van de rest (bijvoorbeeld: woordenboek. docx).
Wat is de extensie voor programma’s?
In de bestandsnaam wikipedia. artikel23. doc bijvoorbeeld is doc de bestandsextensie. Bestandsextensies worden in sommige besturingssystemen gebruikt om de computer in staat te stellen het type van een bestand te bepalen, om zodoende het juiste programma te kunnen starten om het bestand mee te openen.