Inhoudsopgave
Welk medicijn tegen lichte slokdarmontsteking?
Medicatie. Wanneer de slokdarmontsteking door maagzuur wordt veroorzaakt, kan de arts medicatie voorschrijven die de maagzuurproductie remmen en de slokdarm tegen het zuur beschermen. Vaak moet je deze medicatie voor een langere periode slikken. Daarnaast kan de huisarts je een maagzuurbinder voorschrijven.
Welke medicijnen bij een Middenrifbreuk?
Medicijnen. In de meeste gevallen worden de brandend maagzuur klachten behandeld met medicijnen. De arts kan verschillende medicijnen voorschrijven afhankelijk van de ernst van de klachten. Maagzuurremmers zorgen ervoor dat het maagsap veel minder zuur is.
Welke medicijnen beschadigen de maag?
Medicijnen die de maag kunnen beschadigen
- pijnstillers zoals ibuprofen , naproxen , diclofenac en indometacine (klassieke NSAID’s)
- pijnstillers zoals celecoxib en etoricoxib (cox-2-selectieve NSAID’s)
- bloedplaatjes-remmers, zoals acetylsalicylzuur als antistollingsmiddel en carbasalaatcalcium als antistollingsmiddel.
Welke klachten heb je bij slokdarmontsteking?
De voornaamste klacht bij een slokdarmontsteking is moeite hebben met slikken. Slikken van vast maar ook van vloeibaar voedsel en zelfs water of speeksel kan pijnlijk zijn. Deze pijn kan branderig maar ook drukkend aanvoelen. Soms straalt de pijn uit naar de rug of de schouderbladen.
Wat kan een middenrifbreuk veroorzaken?
Bij een middenrifbreuk is de opening in het middenrif groter dan normaal, waardoor maaginhoud in de slokdarm terecht kan komen. De oorzaak van een middenrifbreuk is niet bekend. Er zijn wel factoren die de kans op een middenrifbreuk vergroten, zoals overgewicht, roken en alcohol drinken.
Welke medicatie bij maagontsteking?
Een pijnstiller die het maagslijmvlies niet irriteert, is paracetamol; • het gebruik van een geneesmiddel dat maagpijn als bijwerking kan hebben, zoals een aantal middelen tegen depressie, ijzer en middelen tegen botontkalking; roken.
Welke medicijnen behoren tot de Nsaid?
Ibuprofen , naproxen en diclofenac horen bij een groep pijnstillers: NSAID’s. Ze werken tegen pijn en remmen ontstekingen. Deze 3 zijn de bekendste. Andere voorbeelden zijn: indometacine , celecoxib en etoricoxib .