Welk niveau is vwo in Belgie?

Welk niveau is vwo in België?

Vergelijking onderwijsstelsels België en Nederland

Vergelijking van onderwijsstelsels van België en Nederland
Nederland België (Vlaanderen)
MAVO (12-16 jaar) en HAVO (12-17 jaar) Algemeen secundair onderwijs: 2º graad (ASO)
VWO en Gymnasium (12-18 jaar) Hoger algemeen secundair onderwijs: 3º graad

Welk niveau heb ik voor de middelbare school?

Het voortgezet onderwijs kent vier niveaus: vmbo, havo, vwo en praktijkonderwijs. Leerlingen worden in het voortgezet onderwijs voorbereid op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), het hoger beroepsonderwijs (hbo), het wetenschappelijk onderwijs (wo).

Wat is havo in België?

Ieder profiel bereidt vooral voor op (studierichtingen in) het wetenschappelijk onderwijs. De havo is vijfjarig, maar kent dezelfde profielen als het vwo, met vaste, profielgerelateerde en vrij te kiezen vakken. De profielen bereiden vooral voor op het hoger beroepsonderwijs. Het vmbo is vierjarig.

Hoe werkt het Belgische schoolsysteem?

In Vlaanderen is een kind vanaf het jaar dat ze zes worden tot zijn achttiende levensjaar leerplichtig. Kinderen kunnen vanaf 2,5 jaar al kleuteronderwijs volgen. In het jaar dat ze zes worden gaan ze naar de lagere school. In het twaalfde levensjaar gaan kinderen naar het secundair onderwijs.

Welk niveau is ASO in Belgie?

ASO = algemeen secundair onderwijs TSO = technisch secundair onderwijs BSO = beroeps secundair onderwijs ASO is het hoogste, daarna kun je naar de universiteit. Dan heb je TSO, dat is vergelijkbaar met de Havo. Daarna kun je naar de hogeschool. BSO is vergelijkbaar met het VMBO.

Welk niveau is TSO?

1: primair of basisonderwijs. 2: 1e graad secundair onderwijs of 2e graad specialiserend secundair onderwijs. 3: 2e graad niet-specialiserend secundair onderwijs of 3e graad specialiserend secundair onderwijs (BSO) 4: secundair onderwijs (ASO of TSO)

Hoe weet je of je vwo aan kan?

Toelatingseisen die vwo-afdelingen stellen

  • Positief advies vanuit havo (75% van de scholen)
  • Een cijfer-eis, zoals een minimaal gemiddeld examencijfer (68%)
  • Gerichte motivatie (47%)
  • Goede werkhouding (41%)
  • Specifieke eisen aan het vakkenpakket (27%)

Welke richting is VMBO in België?

De meeste leerlingen die in Nederland naar het vmbo zouden gaan, gaan in België naar het beroeps secundair onderwijs (BSO) en doorlopen dan een traject, dat 6 jaar duurt. Deze 6 leerjaren zijn onderverdeeld in drie blokken van elk twee schooljaren. Dit noemt men de eerste, tweede en derde graad.

Wat is mavo havo in België?

Maatschappelijke vorming of mavo is een schoolvak in het Vlaamse onderwijs. Het wordt voornamelijk in de B-stroom, de voorloper van het bso gegeven in de eerste graad (leerjaar 1B en BVL).

Heeft Belgie school?

In België geldt voor alle kinderen van 5 tot 18 jaar de leerplicht. Ouders moeten hun kinderen dus laten leren. De duur van de leerplicht wordt door de federale overheid bepaald voor heel België.

Hoe lang duurt school in Belgie?

In het onderwijs in Vlaanderen is er voltijdse leerplicht vanaf 1 september van het kalenderjaar waarin de leerling 5 jaar wordt. Deze leerplicht duurt in de regel 13 leerjaren (zeven jaar lager onderwijs en zes jaar secundair onderwijs).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven