Inhoudsopgave
Welk type incontinentiemateriaal voor handen is welk materiaal nodig is bij welke vorm van incontinentie en hoe je deze gebruikt?
Op de eerste plaats moet u vaststellen hoeveel u verliest. Bij enkele druppels ligt een inlegger voor de hand. Bij zwaarder verlies kunt u kiezen voor een inlegger of een broekje. Bij zeer zwaar verlies is het te overwegen een slip te gebruiken.
Wat zijn slimme luiers?
Pampers heeft een nieuwe lijn luiers gelanceerd die urine en slaap van kinderen kunnen monitoren. De Lumi is een systeem waarbij activiteitssensoren een belangrijke rol spelen. Verder wordt de oplossing geleverd met een Logitech-camera en een app.
Wat voor incontinentiemateriaal?
Uiteraard speelt ook mee of iemand ook incontinent voor urine is. In principe zijn alle absorberende materialen geschikt voor ontlastingsincontinentie. Een slip, een pants, een flex en een inlegger; allemaal worden ze gebruikt.
Welk hulpmiddel adviseer je bij zware incontinentie van feces?
Incontinentieslips. In een incontinentieslip, is net als het incontinentiebroekje, absorberend materiaal verwerkt. U gebruikt deze slips bij zwaardere vormen van incontinentie. U bevestigt deze slip aan uw heupen met plakstrips, vergelijkbaar met een luier.
Waar let je op bij het gebruik van incontinentiemateriaal?
Wanneer u incontinentiemateriaal gaat gebruiken, moeten de producten eerst worden gevouwen om ze terug in model te krijgen en er lucht in te brengen. Van een inlegger, slip of broekje maakt u het deel dat het vocht moet opnemen, met de vingers een beetje los en vouwt het als een bootje.
Wat is het doel van slimme luiers?
Met sensor en app meten wanneer iemand plast Velen kunnen zelf niet aangeven wanneer zij verschoond moeten worden. Zo kun je dit wel eens te laat of te vroeg doen. Er is slim incontinentiemateriaal waarmee je beter zicht krijgt op het plassen van je cliënten. Zo kun je prettiger zorg verlenen.
Wat is slimme Inco?
Abena en MediSens hebben een ‘slimme luier’ ontwikkeld, die meet hoe vol het incontinentiemateriaal van een cliënt is. Hierdoor weten verzorgenden wanneer er verschoond moet worden. Dit materiaal wordt getest op zes locaties van Philadelphia Zorg.
Wat voor soorten incontinentiematerialen zijn er?
Soorten incontinentiemateriaal Absorberend incontinentiemateriaal (vangen urine en ontlasting op)
- Inleggers met plakstrip.
- Inleggers zonder plakstrip.
- Incontinentiebroekjes (pants)
- Slipsystemen of buikbandsystemen.
- Inleggers zonder folie.
- Onderleggers (ook wel incontinentiematjes genoemd)
- Kinderluiers.
Waarom incontinentiemateriaal gebruiken?
Incontinentiematerialen zijn specifiek ontworpen om urine en/of feces te absorberen en vast te houden. Ze hebben een doorlaatlaag om zo de urine sneller tot bij de absorberende kernlaag te brengen. Deze laag maakt alsook de verspreiding van vloeistoffen in de absorberende kern mogelijk.