Welke anticonceptie wordt vergoed?

Welke anticonceptie wordt vergoed?

U krijgt een vergoeding uit de basisverzekering voor:

  • Anticonceptiepil.
  • Evrapleister.
  • Implanon.
  • Mirenaspiraal.
  • NuvaRing.
  • Prikpil.
  • Koperspiraaltje.
  • Pessarium (pessarium behandeling bij een baarmoederverzakking is een andere vergoeding)

Waarom wordt mijn anticonceptie niet vergoed?

Tussen de 18 en de 21 jaar gaat anticonceptie wel ten koste van je eigen risico. Daarnaast geldt er voor sommige anticonceptiemiddelen een eigen bijdrage. Als je 21 jaar of ouder bent, krijg je geen vergoeding uit de basisverzekering, tenzij je de middelen moet gebruiken bij bloedarmoede.

Kan ik de pil declareren?

De pil wordt tot je 21ste vergoed vanuit de basisverzekering. Declaraties voor de pil worden wel verrekend met je eigen risico.

Wat kost het plaatsen van een Implanon?

Kosten. De Implanon kost ongeveer € 132,00. Vanaf januari 2011 worden de anticonceptiemiddelen voor vrouwen ouder dan 21 jaar niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Vanuit de aanvullende verzekering wordt de Implanon vaak wel vergoed.

Welke anticonceptie zonder hormonen?

Anticonceptiemethoden zonder oestrogeen zijn er in diverse vormen: de pil zonder oestrogeen, de prikpil, het anticonceptiestaafje, het hormoonspiraal. Ook zijn er methoden zonder hormonen: het koperspiraaltje, sterilisatie.

Wat is de beste anticonceptie voor mij?

Het verschilt per voorbehoedmiddel hoe goed het zwangerschap voorkomt. Deze beschermen het beste tegen zwangerschap: het spiraaltje, de pil (combinatiepil), de minipil, de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring en de hormoonpleister.

Hoe wordt een Implanon geplaatst?

Je huisarts plaatst het hormoonstaafje aan de onderkant van je bovenarm. Als je met rechts schrijft, komt het staafje in je linkerarm. En andersom. Je krijgt eerst een prik om je huid te verdoven.

Is het mogelijk om zwanger te raken met een Implanon?

Het anticonceptiestaafje is even betrouwbaar als de pil. De kans op een zwangerschap is namelijk maar 0,3% per jaar. De betrouwbaarheid neemt af als hij verkeerd wordt geplaatst of als hij langer dan 3 jaar in je arm zit. Voor vrouwen met een BMI hoger dan 25 is dit 2 jaar.

Welke anticonceptie heeft de meeste hormonen?

De pil is de meest gebruikte anticonceptiemethode in Nederland. In de pil zitten hormonen die voorkomen dat je zwanger wordt. De hormonen zorgen ervoor dat er geen eicel vrijkomt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven