Welke bitten toegestaan springen?

Welke bitten toegestaan springen?

De trenzen mogen bestaan uit verschillende soorten metaal. Voor het springen en het springparcours eventing en de cross country geldt dat bitten van leer ook zijn toegestaan. Voor het springen geldt ook dat een bit omkleed met spons is toegestaan. Overigens moet het wel de oorspronkelijke fabrieksvorm zijn.

Waarom Pelham bit?

Het idee van deze hefboom is dat het bit niet alleen in de mond en op de lagen werkt, maar afhankelijk van het bit, ook achter de oren. Zo kan de hulp duidelijker doorkomen. Een pelham is een bit met zijscharen. Ze zijn verkrijgbaar in twee varianten: een korte en een lange schaar.

Wat voor bit bij stang en trens?

Een dressuurstang wordt altijd samen met een onderlegtrens gebruikt en noemt men stang en trens. Deze combinatie van 2 bitten wordt voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur klassen. Een dressuurstang wordt gebruikt in combinatie met een kinketting en heeft een hefboomwerking.

Welk bit trekpaard?

Om te kijken welk formaat bit het best bij jouw paard past probeer je de ‘2-vingertest’. Leg je wijs- en middelvinger op elkaar en steek deze ter hoogte van het bit in de mond van het paard. Afhankelijk van de druk kan je het volgende aanhouden: Veel druk -> weinig ruimte -> dun mondstuk (14-16mm)

Hoe werkt een pelham bit?

De pelham is een bit met scharen en een kinketting of een kinriempje. Door de scharen is er een hefboomwerking en de kinketting geeft een knevelwerking. Hoe strakker de je kinketting doet, hoe strenger het bit inwerkt. Een vorkje of een verbindingsriempje is volgens de reglementen van de KNHS verplicht.

Hoe moet een stang en trens zitten?

De stang ligt lager in de mond dan de trens. Hierdoor is het aan te raden om de stang een halve tot een hele maat kleiner te nemen dan de onderlegtrens. Zorg ervoor bij het inhangen van de stang en trens dat deze niet tegen elkaar hangen, maar ook zeker niet te ver uit elkaar. Een halve centimeter is genoeg.

Hoe moet je met stang en trens rijden?

Een goede stang De onderlegtrens moet namelijk bijna hetzelfde zijn als de gewone trens. Bij de stang is het heel belangrijk dat de tongboog echt precies bij vorm van tong past. De pasvorm van de stang is dus heel belangrijk. Als de tongboog niet bij de tong past kan de tong sneller opzij worden geduwd of opgetrokken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven