Inhoudsopgave
- 1 Welke delen kentekenbewijs nodig voor overschrijven?
- 2 Kan je overschrijven zonder kentekenbewijs?
- 3 Kan iemand anders auto overschrijven?
- 4 Wie betaalt kosten overschrijven auto?
- 5 Heb je kentekenbewijs nodig voor sloop?
- 6 Kan je auto op naam zetten met DigiD?
- 7 Wanneer moet u een papieren kentekenbewijs hebben?
- 8 Wanneer geeft de RDW het kentekenbewijs?
Welke delen kentekenbewijs nodig voor overschrijven?
Wanneer je de auto verkoopt moet je het volledige kentekenbewijs meenemen. Deze bestaat uit het originele Tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het Overschrijvingsbewijs (deel II) of een kentekencard en de tenaamstellingscode.
Wat kost een auto overschrijven?
Kenteken overschrijven bij een kentekenloket De kosten voor het overschrijven van een kenteken bedragen 10,40 euro. Je ontvang direct het tenaamstellingsversslag, met daarop de eerste vier cijfers van de tenaamstellingscode. Bewaar deze goed.
Kan je overschrijven zonder kentekenbewijs?
Alle papieren van je auto kwijt Als je alle autopapieren kwijt bent, inclusief je kenteken-card, dan kan je hiervoor een vervangende aanvragen. Dit kan je doen via de website van de RDW. Wanneer je de nieuwe papieren ontvangt, kan je de auto via de reguliere weg verkopen en overschrijven.
Wat heb je nodig om een auto op je naam te zetten?
Om een auto op naam te kunnen zetten heb je het originele Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het overschrijvingsbewijs of het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) en de tenaamstellingscode nodig….Het kan dan via:
- RDW-keuringsstation of een RDW-balie.
- Kentekenloket.
- PostNL locatie.
- Online overschrijven.
Kan iemand anders auto overschrijven?
Als het kenteken op jouw naam komt, dan moet je het zelf op jouw naam laten overschrijven. Je kunt dit niet voor iemand anders doen.
Wat heb je nodig bij overschrijven motor?
Voorwaarden
- U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven.
- U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.
Wie betaalt kosten overschrijven auto?
De kosten overschrijven kenteken moeten worden betaald, het maakt niet uit door welke partij. Vaak neemt de koper de kosten overschrijven kenteken op zich. Bij het overschrijven van het kenteken moet de koper verplicht aanwezig zijn, de verkoper is niet verplicht hierbij aanwezig te zijn.
Waar kan ik auto overschrijven?
U gaat naar een kentekenloket, RDW-balie of -keuringsstation. Mogelijk kunt u het voertuig ook online overschrijven. Kijk hiervoor bij Zo werkt online overschrijven.
Heb je kentekenbewijs nodig voor sloop?
U kunt uw voertuig alleen laten slopen bij een RDW erkend demontagebedrijf (sloopbedrijf met een erkenning van ons). U heeft het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode nodig.
Kan je een scooter overschrijven zonder kentekenbewijs?
Heb je nog een papieren kentekenbewijs in plaats van een kentekencard? Dan heb je een tenaamstellingsbewijs, overschrijvingsbewijs en geldig identiteitsbewijs nodig. Voor het overschrijven van een scooter ga je samen met de (ver)koper naar een Kentekenloket.
Kan je auto op naam zetten met DigiD?
Een kenteken online overschrijven kan alleen via de RDW website (Rijksdienst Wegverkeer). Hiervoor moet je inloggen met je DigiD-code. Tip: download de DigiD app, super makkelijk! Naast een geldig identiteitsbewijs heb je voor het online overschrijven van je auto (kenteken), twee documenten nodig.
Kan je zonder rijbewijs een auto op je naam zetten?
Om maar direct met de deur in huis te vallen: ja, het is mogelijk om een auto op naam te zetten zonder rijbewijs. Als koper van een auto heb je alleen een geldig identiteitsbewijs nodig. Bij de verkoop van een auto heb je officieel gezien maar één ding nodig: het volledige kentekenbewijs.
Wanneer moet u een papieren kentekenbewijs hebben?
Heeft u (nog) een papieren kentekenbewijs, dan moet u het Voertuigbewijs (deel IA of het vroegere deel I) en het Tenaamstellingsbewijs (deel IB of het vroegere deel II) bij u hebben.
Wat is een overschrijvingsbewijs?
Overschrijvingsbewijs (of als het kenteken is afgegeven vóór 01-01-1995: Kopie Deel 3): het deel dat nodig is bij overschrijving van het kentekenbewijs en dat u thuis moet bewaren. Voorbeelden kentekenbewijs periode 1998 tot 2004. Voorbeelden kentekenbewijs periode 1995 tot 1998.
Wanneer geeft de RDW het kentekenbewijs?
De RDW geeft sinds 1 januari 2014 het kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) af. De tenaamstellingscode of bij een papieren kentekenbewijs het Overschrijvingsbewijs (deel II of het vroegere kopie deel 3) moet u thuis op een veilige plaats bewaren. Deze heeft u nodig als u uw voertuig gaat verkopen.