Welke fundering onder houtskeletbouw?

Welke fundering onder houtskeletbouw?

Houtskeletbouw en houtbouw worden toch regelmatig met een betonnen beganegrondvloer uitgevoerd omdat die minder last heeft van een vochtige omgeving (ondergrond) en wat beter kan zijn bij lagetemperatuur vloerverwarming (geleidt de warmte of koude goed, een zeer lichte condensatie is geen bezwaar bij beton).

Hoe bouw ik een houtskelet?

Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij, met uitzondering van de fundering, de constructie-elementen (de dragende delen) van hout zijn. Een houtskelet is meestal aan de buitenzijde niet zichtbaar, zoals bij een vakwerkhuis en bij het paal-en-balk-systeem. – met een “skelet” van dragende wanden (plaatmateriaal).

Welke materialen zijn geschikt voor dampopen bouwen met HSB?

Daarbij moeten er isolatiematerialen gebruikt worden die damp-open zijn en het vocht goed kunnen transporteren. Denk hierbij aan vezelrijke isolatie, zoals vlas, hennep, houtvezel, papier, katoen of schapenwol.

Wat is beter houtskeletbouw of traditionele bouw?

Met houtskeletbouw kun je hoge isolatiewaarden en comfort behalen. De isolatie zit in de houten elementen opgenomen, waardoor de wanden een stuk minder dik zijn dan bij traditionele bouw. Een woning met houtskeletbouw heeft ook minder tijd nodig om op te warmen.

Hoe maak je een fundering met Vorstrand?

Om te beginnen moet de grond worden weggegraven (uitkisten) zodat er voldoende ruimte ontstaat om zand, isolatie en funderingsplaat aan te brengen. De vorstgrens ligt op ongeveer 600 tot 700mm diepte. Het is belangrijk dat het diepste punt van de vorstrand fundering onder deze 700mm diepte ligt.

Welke vormen van houtskeletbouw zijn er?

Houtskeletbouw wordt steeds meer gebruikt en er worden twee soorten onderscheiden:

  • Massieve hout bouw: hierbij zijn de binnenmuren volledig uit hout gemaakt. De afwerking aan de buitenzijde kun je zelf kiezen.
  • Houtskeletbouw: het echte houtskelet. Hierbij bestaat alleen het zogenaamde skelet van de woning uit hout.

Is HSB dragend?

HSB Gevelelementen & HSB Wanden Een hsb wand kunnen zowel dragend als niet-dragend uitgevoerd worden voor woningen en utiliteitsgebouwen.

Hoe bouw je dampopen?

Bij dampopen bouwen is het buitenste materiaal meer dampopen dan het binnenste materiaal van het bouwdeel (meestal dak of gevel). Daardoor is de buitenwand wind- en luchtdicht, terwijl de relatieve luchtvochtigheid in de constructie gereguleerd wordt zonder dat de isolatiewaarden negatief beïnvloed worden.

Welke folie HSB?

Om uw houtskeletbouw van binnenuit goed te isoleren, kunt u kiezen uit een van onze dampdichte folies SF19, SF40 of SF60. In een eerdere blog hebben wij uitgelegd in welke situatie u voor een dampdichte folie kiest. Met deze folies voorkomt u condensvorming en uiteindelijk schimmel of rotting.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven