Inhoudsopgave
Welke inentingen voor hond buitenland?
Alle honden, katten en fretten moeten minstens 21 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen rabiës (hondsdolheid). De dierenarts moet dit aantekenen in het paspoort. Een rabiësvaccinatie is geldig voor 1 tot 3 jaar, afhankelijk van het gebruikte vaccin. Informatie hierover kunt u krijgen via uw dierenarts.
Welke inentingen hond voor Italie?
Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor het vertrek naar Italië, daarna opnieuw vaccineren binnen het entingsschema. Dieren jonger dan 15 weken: Sinds 29 december 2014 is het niet meer mogelijk ongevaccineerde pups en kittens mee te nemen naar Italië.
Welke inentingen hond Duitsland?
Een hond die je mee wil nemen naar Duitsland moet een rabiësinenting hebben gehad waarvan de geldigheidsduur nog niet is verlopen. Vroeger gold dat een inenting slechts één jaar geldig was, tegenwoordig kijkt men naar de werkingsduur zoals deze aangegeven wordt door de fabrikant van het vaccin.
Is Zweden hondvriendelijk?
Uiteraard kan de hond gewoon mee, maar Zweden heeft wel een aantal regels waar je aan moet voldoen. Als de honden mee naar Zweden gaan, moeten ze of in de achterbak zitten of op de achterbank in de speciale hondengordels.
Welke inentingen moet een hond hebben voor Belgie?
Sinds 29 december 2014 is het niet meer mogelijk ongevaccineerde pups en kittens mee te nemen naar België. Vanaf die datum moet elke hond, kat en fret een geldige rabiës vaccinatie hebben. Deze mag pas vanaf een leeftijd van 12 weken gegeven worden, daarna moet het dier nog 21 dagen wachten voor hij België binnen mag.
Welke vaccinaties zijn verplicht bij honden?
Honden worden standaard ingeënt tegen de Hondenziekte, Parvo, de Ziekte van Weil (Leptospirose) en HCC (hepatitis, leverontsteking). Katten tegen de Kattenziekte (calicivirus) en de Niesziekte (herpesvirus).
Welke honden zijn verboden in Italie?
Zijn er hondenrassen verboden in Italië? In Italië zijn er geen verboden hondenrassen. In het openbaar vervoer en bij sommige openbare gelegenheden kan je gevraagd worden om je hond een muilkorf om te doen (neem in ieder geval altijd een muilkorf mee).
Welke hondenrassen mogen Frankrijk niet in?
Honden zonder officiële stamboekpapieren en die qua uiterlijk lijken op de volgende rassen: American Staffordshire Terrier (“pit-bulls”), Mastiff (“boer-bull”) en Tosa. Het is verboden deze honden mee te nemen voor een verblijf in Frankrijk of ze mee te nemen op een doorreis door Frankrijk.
Welke inentingen hond?
1e inenting: Hondenziekte en Parvo, eventueel besmettelijke leverziekte. 2e inenting: Parvo en Ziekte van Weil. 3e inenting: Hondenziekte, Parvo, Ziekte v. Weil, besmettelijke leverziekte (Cocktail inenting, deze kan ook nog het vaccin tegen parainfluenza bevatten)
Wat mag je meenemen naar Zweden?
De drank is bedoeld voor eigen gebruik of voor je familie. Je vervoert de drank zelf naar Zweden….De EU heeft een richlijn opgesteld waarmee vastgesteld kan worden of het om privé gebruik gaat:
- 10 liter sterke drank (boven 22%)
- 20 liter likeurwijn, zoals sherry of port (tussen 15% en 22%)
- 90 liter wijn.
- 110 liter bier.
Kan een hond mee op vakantie?
Op vakantie buiten de EU heeft u een dierenpaspoort nodig voor uw kat of hond. Ook moet uw dier een chip hebben en een inenting tegen rabiës. Voor sommige landen moet uw dier bijvoorbeeld eerst in afzondering of quarantaine. Of hij moet een bloedonderzoek ondergaan.
Welke inentingen zijn verplicht voor honden?
Om weerstand op te bouwen zijn meerdere vaccinaties nodig. Dit zijn basisvaccinaties. Om de weerstand te behouden, is het belangrijk bij volwassen honden de vaccinaties te herhalen. Voor leptospirose en kennelhoest is dit ieder jaar, voor parvo, hondenziekte en besmettelijke hondenziekte eens in de drie jaar.