Welke invloed heeft de snaar op de frequentie?

Welke invloed heeft de snaar op de frequentie?

Een instrument met een langere snaar heeft een grondtoon met een grotere golflengte en kleinere frequentie (lagere toon). De lengte van de snaar bepaalt de laagste frequentie. Door een snaar met de vinger af te klemmen kan men de snaar wel korter maken en de toon (frequentie) hoger.

Hoe klinken instrumenten?

Elk instrument heeft een klankbron, iets dat zorgt dat de lucht gaat trillen. Daardoor gaat ons trommelvlies trillen en horen we dat als geluid. Een snaar is zo’n klankbron. Door er tegen te slaan of over te strijken gaat een snaar trillen en kunnen we ‘m dus horen.

Welk instrument maakt de laagste tonen?

De contrabas is het grootste instrument van de strijkersfamilie en maakt de laagste tonen.

Wat moet een pianostemmer doen als de snaar een toon geeft van 445 Hz?

Door je vingers op de hals te zetten, maakt je de snaar korter of langer. Hoe korter je de snaar maakt, hoe hoger het geluid dat hij maakt. Als je de snaar langer maakt, zal hij een lager geluid geven.

Welke snaar heeft de hoogste toon?

De dikste snaren maken de laagste tonen en de dunne snaren maken de hoge tonen. Hoe dunner de snaar, hoe hoger het geluid dat hij maakt.

Wat voor instrumenten zijn er allemaal?

Muziekinstrument

  • Aerofonen blaasinstrumenten: trillende luchtzuil (fluit, trompet, enz.)
  • Chordofonen snaarinstrumenten: trillen van snaren (viool, gitaar, piano, enz.)
  • Idiofonen slagwerk: trillen van klankrijk materiaal (xylofoon, slaguurwerk, enz.)
  • Membranofonen slagwerk: trillen van vel/membraan (trommels)

Hoe creëer je klank op een snaarinstrument?

De trillingen van de snaren van het instrument worden via een kam (viool) of een brug (gitaar) op de wand van de klankkast overgebracht. De trillende wand brengt vervolgens de lucht die binnen de klankkast zit in trilling. Ook de eigenschappen van de wand beïnvloeden de klank van het instrument.

Welke toon is het hoogste?

We gebruiken de eerste 7 letters van het alfabet om de muzieknoten een naam te geven: A, B, C, D, E, F en G. Als je die op een piano speelt, gebruik je de witte toetsen, en die noemen we de stamtonen. In het rijtje A B C D E F G klinkt A het laagst, en G het hoogst.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven