Welke leeftijd stoppen met spiraal?
Hoe ouder u wordt, hoe kleiner de kans dat u zwanger wordt. Gemiddeld zijn vrouwen met 50 of 51 jaar voor het laatst ongesteld. Daarom kunt u met 52 jaar stoppen met voorbehoedmiddelen. De kans op zwangerschap is dan heel klein.
Kan je zomaar stoppen met de pil?
Je kunt op elk moment stoppen met de pil, maar vaak wordt geadviseerd om je strip af te maken. Tijdens de onttrekkingsbloeding die volgt ben je gewoon nog beschermd. Pas op de dag dat je aan een nieuwe strip zou beginnen, maakt je lijf zich op om de natuurlijke cyclus weer over te nemen.
Wat zijn de verschillende soorten anticonceptie?
De verschillende anticonceptie soorten. Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Hieronder leggen we kort uit wat elke methode inhoudt.
Wat zijn de anticonceptiemethoden zonder hormonen?
De enige anticonceptiemethoden zonder hormonen zijn barrièremethodes, het koperspiraaltje of sterilisatie. Wil je in plaats van synthetische hormonen liever natuurlijke hormonen gebruiken? Bekijk dan eens de anticonceptiepillen Qlaira of Zoely. In deze pillen zitten deels lichaamseigen hormonen.
Hoe wordt anticonceptie vergoed?
Anticonceptie voor vrouwen wordt deels vergoed vanuit de basisverzekering. Voor vrouwen tot 18 jaar wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt geen eigen risico. Voor vrouwen van 18, 19 of 20 wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt hierbij wel een eigen risico.
Wat zijn de verschillende anticonceptiesoorten?
De verschillende anticonceptie soorten Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Hieronder leggen we kort uit wat elke methode inhoudt. Wil je graag meer informatie over een bepaalde anticonceptiemethode?