Welke nummerplaat is de officiele?

Welke nummerplaat is de officiële?

De officiële plaat moet u achteraan op het voertuig bevestigen. De andere nummerplaat moet u zelf laten bijmaken, volgens dezelfde kenmerken als de officiële. Zodra u een nieuwe Europese nummerplaat ontvangen hebt, moet u binnen de maand de oude nummerplaat terugbezorgen aan de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV).

Waarin verschilt de nieuwe nummerplaat van de oude?

Op de nieuwe nummerplaat vinden we zeven karakters terug. Ze neent de zes karakters (drie cijfers en drie letters) over van onze huidige nummerplaat, voorafgegaan door een cijfer van 1 tot 9. De cijfers 1 tot 7 worden aan gewone nummerplaten toegekend, 8 is voor Europese platen en 9 voor gepersonaliseerde nummerplaten.

Kan ik mijn oude nummerplaat behouden?

Neen, u moet niet van nummerplaat veranderen als u voor een andere wagen kiest. Het principe dat “het kenteken de eigenaar volgt en niet de wagen” blijft hetzelfde. U verandert dus niet van kenteken als u van wagen wisselt.

Is uw nummerplaat nog beschikbaar?

Als je ziet dat een nummerplaat nog beschikbaar is, dan kan je een aanvraagformulier downloaden. Je vindt dit document terug op de website https://mobilit.belgium.be/nl/resource/aanvraag_tot_reservatie_van_een_gepersonaliseerde_kentekenplaat. Met dit ondertekende document moet je je aanbieden aan een DIV- loket.

Wie maakt nummerplaten?

Kentekenplaten kunt u alleen laten maken bij een erkende kentekenplaatfabrikant. Op de RDW-locatiewijzer ziet u waar deze in Nederland gevestigd zijn.

Waar moet de originele nummerplaat hangen?

Nummerplaat correct plaatsen Wie met het voertuig op de openbare weg wil, moet zorgen dat de nummerplaat correct werd aangebracht. Achteraan komt de officiële nummerplaat. Vooraan (en op andere plaatsen) een reproductie. Meestal voorziet de fabrikant van het voertuig een specifieke plaats voor de nummerplaat.

Is een tweede nummerplaat verplicht?

Alle gemotoriseerde voertuigen die zich op ons territorium verplaatsen, moeten voorzien zijn van een kentekenplaat. De zogeheten ‘Europese’ kentekenplaat bestaat sinds 2010. Deze ‘klassieke’ kentekenplaat omvat eerst het cijfer 1 of 2, gevolgd door drie letters en drie cijfers.

Is nummerplaat vanvoor verplicht?

Bij motorrijtuigen op meer dan drie wielen, met uitzondering van bromfietsen, moeten de kentekenplaten zijn aangebracht aan de voor- en achterzijde van het motorrijtuig op de daartoe bestemde plaats.

Waar kan ik mijn oude nummerplaat inleveren?

Geef uw officiële kentekenplaat (achterplaat voorzien van de DIV reliëfstempel), zonder verpakking, af in een postkantoor of postpunt. Om het dichtstbijzijnde postkantoor of postpunt en de openingsuren ervan te vinden: ga naar www.bpost.be . De schrapping gebeurt onmiddellijk en is gratis (01/08/2019).

Kan ik mijn nummerplaat overdragen?

Een gewone kentekenplaat kan, mits het akkoord van de titularis ervan, overgedragen worden op naam van de echtgenoot, de wettelijk samenwonende partner of één van de kinderen van de titularis, voor zover dat het voertuig van de titularis of een ander voertuig tegelijkertijd ingeschreven wordt onder dit plaatnummer.

Waar is mijn nieuwe nummerplaat?

Hiervoor hoef je de DIV (Directie Inschrijvingen van Voertuigen) niet te bellen, of aan te dringen bij de verzekeringsagent. Dankzij het informaticasysteem van de DIV kan iedereen online de stand raadplegen van zijn aanvraag tot inschrijving of schrapping, 24 uur op 24, 7 dagen op 7.

Kan ik een nummerplaat opzoeken?

Om dit zeker te weten, kunt u eerst een kentekencheck laten uitvoeren door eerst de nummerplaat te traceren. Nummerplaten opzoeken is heel eenvoudig, want autokentekens staan goed geregistreerd in België. Vervolgens kunt u via een kentekencheck een overzicht krijgen van het verleden van het voertuig in België.

https://www.youtube.com/watch?v=KKEojMqAvwc

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven