Welke opleiding kan ik doen na verzorgende IG?

Welke opleiding kan ik doen na verzorgende IG?

Na de opleiding voor verzorgende IG kun je kiezen voor de opleiding verpleegkundige. Deze opleiding wordt gegeven op het niveau MBO 4. Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over deze opleidingen? Bekijk dan alle opleidingen MBO Verzorgende IG en vraag de studiegids aan.

Hoe lang duurt verzorgende IG opleiding?

De opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) duurt gemiddeld 2 jaar. Hoe lang je precies over de opleiding doet, is afhankelijk van je vooropleiding en je eigen ontwikkeling. Het is ook mogelijk om de opleiding VZ-IG te volgen via de derde leerweg.

Wat voor opleiding heb je nodig voor thuiszorg?

Een verpleegkundige dient in het bezit te zijn van een diploma hbo-verpleegkundige of een diploma mbo-verpleegkundige (niveau 4). Voor de verpleegkundige geldt dat er ook een BIG-registratie is vereist. Een verzorgende heeft een mbo-diploma verzorgende IG (niveau 3) nodig.

Wat is het verschil tussen maatschappelijke zorg en verzorgende IG?

Als Maatschappelijk Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) kun je mensen verzorgen én begeleiden. Met deze opleiding behaal je dan ook twee mbo-diploma’s: Maatschappelijke zorg en Verzorgende IG. Je helpt bij de medische zorg, persoonlijke verzorging, huishouden en dagbesteding. En je onderneemt activiteiten.

Waarom heb ik gekozen voor de zorg?

Vanaf het moment dat je je opleiding in de zorg begint, bied je patiënten een helpende hand, een luisterend oor of specialistisch advies. Je betekent hier dus echt iets voor mensen, ook voor collega’s. Door samen te werken en van elkaar te leren, maak je elkaar en anderen elke dag beter.

Welke opleiding heb je nodig voor de zorg?

In het stelsel van opleidingen in de zorg is Verpleegkunde de enige HBO-opleiding en deze staat dan ook niveau 5. Wanneer je je diploma hebt behaald mag je de titel BN (Bachelor of Nursing) voeren. Je wordt toegelaten met een MBO-diploma op niveau 4 (bijvoorbeeld Verpleegkundige) of een Havo- of VWO-diploma.

Welke vakken heb je nodig voor zorg en Welzijn?

Tabel 4, profielvakken in de bovenbouw

Profiel Vakken Verplicht
Natuur- en scheikunde Ja
Zorg & welzijn Biologie Ja
Wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis of maatschappijkunde Keuze uit één van deze vakken
Economie & ondernemen Economie Ja

Is de opleiding Helpende moeilijk?

Het deelnemen aan een beroepsopleiding Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn is niet moeilijk. Hieronder kan je er alles over lezen: Kies een van de uitgelichte opleiders en vind direct meer inhoudelijke info. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.

Na de opleiding voor verzorgende IG kun je kiezen voor de opleiding verpleegkundige. Deze opleiding wordt gegeven op het niveau MBO 4.

Wat mag je als helpende niet doen?

Medicijnen uitzetten is een ander verhaal, dat mag je als helpende-plus niet doen. Het toedienen van insuline (via subcutane injectie) is een voorbehouden handeling, dit mag je als helpende-plus ook niet doen. Voor de duidelijkheid: helpende-plus is geen erkende opleiding.

Wat mag een helpende plus niet?

Risicovolle medicatie mag de helpende plus niet toedienen, hiervoor dient ze een bevoegde collega te benaderen. Ze mag alleen medicatie toedienen aan een cliënt wanneer deze is uitgezet door de apotheek in een uitgiftesysteem/baxtersysteem, medicatie die valt onder de Opiumwet mag ze niet toedienen.

Heb je wiskunde nodig voor verzorgende IG?

Om met deze opleiding op niveau 3 te kunnen beginnen heb je minimaal een vmbo-diploma (leerweg TL, KB of GL) of een overgangsbewijs van havo 3 naar 4 (vwo mag ook) nodig. Ook moet je voldoen aan de andere toelatingseisen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven