Welke professionals zijn betrokken bij een MDO?

Welke professionals zijn betrokken bij een MDO?

Bij het MDO sluiten, naast de huisarts en de praktijkondersteuner, ook de specialist ouderengeneeskunde, een ouderenadviseur van Kearn (de welzijnsinstelling), de wijkverpleegkundige en de oefentherapeut aan. De praktijkondersteuner brengt de kwetsbare ouderen in die ze wil bespreken met de andere disciplines.

Wat is multidisciplinaire overleg?

Wat houdt een MDO in? Een MDO is een overleg waarbij verschillende zorgverleners binnen Gezondheidscentrum Dillenburg samen met u praten over uw gezondheidssituatie en behandelplan. Uw huisarts en praktijkondersteuner zijn in ieder geval bij dit overleg aanwezig.

Welke vormen van MDO zijn er?

De deelnemers aan het MDO kunnen wisselen per situatie. Het kernteam van het MDO bestaat uit huisarts, POH en WVK. Eventueel nemen, op indicatie ook POH GGZ, trajectbegeleider dementie, paramedici, SO* en/of apotheker deel.

Waarom een multidisciplinair overleg?

Het doel van het multidisciplinair overleg is om in een open dialoog de uitkomsten van het dossieronderzoek te bespreken en te zoeken naar potentiële verbeterinitiatieven om suboptimale cliëntenzorg te verbeteren. Bij het overleg nemen zoveel mogelijk disciplines deel die betrokken zijn bij de cliëntenzorg.

Wat doet een verpleegkundige tijdens een MDO?

Voorafgaand aan het MDO brengt een gespecialiseerde verpleegkundige tijdens uitgebreide anamnese in kaart wat voor de patiënt het doel van de behandeling zou moeten zijn (levensverlenging, behoud van onafhankelijkheid, verminderen van pijn of andere klachten verminderen) en het niveau van functioneren op zowel …

Wie is aanwezig bij een MDO?

Bij het multidisciplinair overleg is meestal een vaste groep mensen aanwezig. Dit zijn: het kind, de ouders, de leerkracht, de intern begeleider, de consulent van het samenwerkingsverband en eventueel de jeugdverpleegkundige.

Wat is een multidisciplinaire samenwerking?

1.1 Definitie Multidisciplinaire samenwerking Multidisciplinaire samenwerking wordt simpelweg gedefinieerd als: meerdere disciplines werken samen in de zorg voor één patiënt. Deze disciplines hoeven niet noodzakelijk bij dezelfde organisatie werken.

Wat doet een verpleegkundige tijdens MDO?

Hoe bereid ik een MDO voor?

Tips voor een efficiënt MDO

  1. Zorg zelf voor een goede voorbereiding. Het klinkt heel simpel, maar oh zo belangrijk.
  2. Zorg voor een goede structuur.
  3. Wijs een sterke voorzitter aan.
  4. Geef van tevoren aan hoelang het MDO duurt.
  5. Plan tijd in voor de voorbereiding en uitwerking.

Wie organiseert een MDO?

De aanvrager van een multidisciplinair overleg De aanvrager is iedere persoon of zorg- of hulpverlener die een complex probleem percipieert.

Hoe gaat een MDO in zijn werking?

Staat voor ‘multidisciplinair overleg’. Overlegorgaan op school. In het mdo worden de leerlingen besproken die binnen de school op de een of andere manier zorg nodig hebben. Opgelet: in Vlaanderen heeft de term multidisciplinair overleg een andere betekenis.

Wat zijn de taken van een EVV?

Een Eerst Verantwoordelijke Verzorgende of EVV’er is ervoor verantwoordelijk dat de zorg die iemand krijgt, goed op elkaar is afgestemd. Hij/zij bewaakt dit proces. De cliënt en alle bij de cliënt betrokken zorgverleners geven belangrijke signalen door aan de EVV’er.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven