Inhoudsopgave
Welke soldeerbout gebruik je bij hardsolderen?
– Als vloeimiddel wordt een FLUX gebruikt, een witachtig poeder of pasta. Een temperatuur tussen de 450 en 1000°C kan worden bereikt met turbobranders voorzien van een Supergas, Novacet of KEMAP gaspatroon. Deze temperaturen zijn geschikt om te hard solderen met een tinlegering.
Wat is het verschil tussen lassen en solderen?
Lassen en solderen zijn technieken om metalen met elkaar te verbinden. Solderen is het toevoegen van een verbindingslaag (het soldeersel) tussen de twee te verbinden onderdelen. Bij het lassen worden door middel van hitte de onderdelen zacht gemaakt en met elkaar verbonden.
Waarom Soldeervet gebruiken?
Deze is bedoeld om waterleidingen te solderen en laten resten achter die corrosie kunnen veroorzaken. Het soldeervet van Stannol is in tegenstelling tot de standaard S39 wel een middel wat gebruikt mag worden. Na het solderen laat het wel een vettige laag achter, maar die restanten niet schadelijk.
Wat is het doel van een soldeerbout?
Een soldeerbout brengt de onderdelen van het werkstuk die aan elkaar bevestigd moeten lokaal op dezelfde temperatuur als het soldeer dat toegevoegd wordt. Hierdoor kunnen het soldeer en de onderdelen van het werkstuk samengevoegd worden tot één geheel. De warmte die de soldeerbout hiervoor gebruikt is indirecte warmte.
Welke soldeertin heb ik nodig?
Bij consumentengoederen wordt gebruik gemaakt van loodvrije soldeertin. Dit is bepaald door een Europese richtlijn sinds 1 Juli 2006. Loodhoudend soldeertin wordt enkel nog gebruikt door bijvoorbeeld installateurs, voor het solderen van zinken dakgoten en andere constructie doeleinden.
Welke metalen zijn goed te solderen?
Welke metalen kun je solderen? Metalen die je kunt solderen met een normaal soldeersel zijn onder andere koper, ijzer, staal, blik, brons, zilver, messing en zink. Chroom kun je niet solderen en voor aluminium heb je een speciaal vloeimiddel nodig.
Wat kan je met solderen?
Metalen die je kunt solderen met een normaal soldeersel zijn onder andere koper, ijzer, staal, blik, brons, zilver, messing en zink. Chroom kun je niet solderen en voor aluminium heb je een speciaal vloeimiddel nodig.