Inhoudsopgave
- 1 Welke soort pillen zijn er?
- 2 Wat is de beste pil voor mij?
- 3 Welke anticonceptie bij depressie?
- 4 Wat voor anticonceptie?
- 5 Kan je zo weer beginnen met de pil?
- 6 Hoe lang duurt het voordat de pil is opgenomen in je lichaam?
- 7 Wat zijn de verschillende soorten anticonceptiepillen?
- 8 Wat zijn de verschillende anticonceptiesoorten?
Welke soort pillen zijn er?
In grote lijnen zijn er twee soorten anticonceptiepil: de combinatiepil en de progestageen pil (minipil).
- Combinatiepil. De combinatiepil is de anticonceptiepil die in Nederland het meeste wordt voorgeschreven.
- Prostageenpil.
- Eerste generatie.
- Tweede generatie.
- Derde generatie.
- Vierde generatie.
- Microgynon 30.
- Yasmin.
Wat is de beste pil voor mij?
Anticonceptiepil (combinatiepil) Bij goed gebruik is de pil voor 99% betrouwbaar. Meestal wordt met ‘de (anticonceptie)pil’ de combinatiepil bedoeld, die zo heet omdat deze pil twee verschillende hormonen – oestrogeen en progestageen – bevat. De hormonen in de pil voorkomen een eisprong en daarmee een zwangerschap.
Hoe heet de anticonceptiepil?
In de gewone pil zitten 2 soorten hormonen: oestrogeen en progestageen. Daarom heet deze pil ook wel ‘combinatiepil’. De combinatiepil voorkomt dat je zwanger wordt. Als je de pil voor het eerst wil gaan slikken, heb je een recept nodig van je huisarts.
Wat zijn de verschillen tussen de pil?
Er bestaan 3 verschillende soorten combinatiepillen: één fase, drie fasen en vier fasen pillen. Dit heeft te maken met de samenstelling van de hormonen. Het doel hiervan is de normale menstruatiecyclus van de vrouw zo goed mogelijk nabootsen. De één fase pil wordt het meest voorgeschreven.
Welke anticonceptie bij depressie?
Wanneer u een depressie heeft, is het dus niet prettig als extra hormonen voor extra klachten gaan zorgen. In dat geval is anticonceptie zonder hormonen fijn. Natuurlijk hoeft u geen depressie te hebben om te kiezen voor anticonceptie zonder hormonen.
Wat voor anticonceptie?
Een voorbehoedmiddel voorkomt dat je zwanger wordt. Bekende voorbehoedmiddelen zijn: de pil, het spiraaltje en het condoom. Andere voorbehoedmiddelen zijn: de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring en de hormoonpleister. Welk middel bij jou past, hangt af van wat je belangrijk vindt.
Welke pil is het beste bij PCOS?
Acné Acné op volwassen leeftijd wordt vaker gezien bij vrouwen met PCOS. Acné kan duidelijk verminderen met het gebruik van de Diane-35 of een andere pil. Geeft dit onvoldoende resultaat dan kan eventueel verwijzing naar een dermatoloog plaatsvinden.
Welke pil minste hormonen?
De enige anticonceptiemethoden zonder hormonen zijn barrièremethodes, het koperspiraaltje of sterilisatie. Wil je in plaats van synthetische hormonen liever natuurlijke hormonen gebruiken? Bekijk dan eens de anticonceptiepillen Qlaira of Zoely. In deze pillen zitten deels lichaamseigen hormonen.
Kan je zo weer beginnen met de pil?
Opnieuw starten met de pil Dat kan in de meeste gevallen gewoon. Omdat je menstruatie ná het stoppen met de pil opnieuw (een beetje) ontregeld kan zijn, hoef je in dit geval niet te wachten tot de eerste dag van jouw menstruatie. Je kunt dus gewoon de huisarts bellen voor een recept om opnieuw te beginnen met de pil.
Hoe lang duurt het voordat de pil is opgenomen in je lichaam?
Vanaf wanneer werkt de pil? Begint u de pil te slikken op de eerste dag van de menstruatie, dan bent u meteen tegen zwangerschap beschermd. Als u op een andere dag begint, werkt de pil nog niet meteen. U moet dan nog 7 dagen een extra voorbehoedmiddel gebruiken, zoals een condoom.
Wat voor bijwerkingen heeft de pil?
Bijwerkingen van de pil komen vooral voor als u met de pil begint. Voorbeelden zijn gevoelige of gespannen borsten; hoofdpijn; stemmingsveranderingen; misselijkheid; gewichtstoename of doorbraakbloedingen. Ze gaan doorgaans binnen enkele dagen tot maanden over. Houdt u er last van, overleg dan met uw huisarts.
Wat is het verschil tussen de pil en de minipil?
Het verschil met de combinatiepil (ook wel gewoon de pil genoemd) is dat je de minipil continu neemt. Je krijgt wel je menstruatie maar tijdens die week neem je je minipil gewoon door in. Er is dus geen ‘stopweek’. Strips van de minipil bevatten meestal 28 pillen.
Wat zijn de verschillende soorten anticonceptiepillen?
Verschillende soorten pillen. Er zijn grofweg twee soorten anticonceptiepillen: De combinatiepil. De progestageenpil. De meest voorgeschreven pil is de combinatiepil. Die bevat twee vrouwelijke hormonen: oestrogeen en progestageen. Er zijn drie varianten.
Wat zijn de verschillende anticonceptiesoorten?
De verschillende anticonceptie soorten Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Hieronder leggen we kort uit wat elke methode inhoudt. Wil je graag meer informatie over een bepaalde anticonceptiemethode?
Welke anticonceptiemiddelen zijn er in Nederland?
In Nederland zijn er verschillende anticonceptie methoden beschikbaar. Anticonceptie beschermt je tegen zwangerschap. Daarom worden ze ook wel voorbehoedsmiddelen genoemd. De meeste anticonceptiemiddelen zijn vrouw georiënteerd.
Wat is de meest gebruikte anticonceptiemethode?
De pil is de meest gebruikte anticonceptiemethode in Nederland. In de pil zitten hormonen die voorkomen dat je zwanger wordt. De hormonen zorgen ervoor dat er geen eicel vrijkomt. Daarnaast maken de pillen het slijm in de baarmoederhals dikker waardoor zaadcellen hier minder goed doorheen kunnen.