Welke soorten aanbestedingen zijn er?

Welke soorten aanbestedingen zijn er?

Soorten aanbestedingen in Nederland

  • Openbare aanbesteding:
  • Niet-openbare aanbesteding:
  • Concurrentie gerichte dialoog (CGD):
  • Onderhandelingsprocedure met bekendmaking:
  • Onderhandse aanbesteding:
  • Enkelvoudige uitnodiging:
  • Klassieke overheid: Richtlijn 2014/24/EU.
  • Concessieopdrachten: Richtlijn 2014/23/EU.

Wat is inkoopbehoefte?

De inkoopbehoefte is de behoefte van uw organisatie aan een bepaald product of werk, of een bepaalde dienst of levering. Dit werk, product, dienst of levering moet u ergens inkopen.

Wat is de aanbesteding?

Een aanbesteding is de procedure waarbij een opdrachtgever bekendmaakt dat hij een opdracht wil laten uitvoeren en bedrijven vraagt om een offerte in te dienen. In die offertes staat onder andere welke prijs het bedrijf voor de uitvoering van de opdracht vraagt.

Wat zijn leveringen aanbesteding?

Leveringen omvatten aankoop, huur, lease en huurkoop van producten. Onder Diensten vallen alle inkopen die niet onder Werken of Leveringen vallen. Het komt voor dat een opdracht onder meerdere regimes kan vallen.

Welke aanbestedingsprocedure kiezen?

In specifieke omstandigheden kunt u een bepaalde procedure toepassen zoals de concurrentiegerichte dialoog, de mededingingssprocedure met onderhandeling en het innovatiepartnerschap. Het gaat niet om het ontduiken van de regelgeving, maar om het toepassen van specifieke regels voor specifieke gevallen.

Waar moet een aanbesteding aan voldoen?

Uitgangspunten voor overheden bij aanbesteden Overheden moeten zich bij een aanbestedingsprocedure aan de volgende uitgangspunten houden: Overheden moeten bedrijven dezelfde kansen geven op opdrachten. Zonder te letten op het land waar ze vandaan komen (dit heet het non-discriminatiebeginsel);

Wat doet een Leveranciersmanager?

Leveranciersmanagement is het managen van de leveranciers. De voortgangsrapportages die bij de contractadministratie worden samengesteld dienen als basis voor de evaluatie en verbetertrajecten. Daarnaast is het benchmarken een goed middel om te controleren of de contractafspraken marktconform zijn.

Wat is een goed inkoopbeleid?

Inkoopbeleid / aanbestedingsbeleid Het zijn de algemene uitgangspunten voor de inkoop die door de organisatie worden vastgesteld, en die door de medewerkers in alle beslissingen met betrekking tot het inkoopproces moeten worden meegenomen.

Hoe lang duurt een aanbesteding?

Een openbare procedure duurt normaal minimaal 45 kalenderdagen. Een niet-openbare procedure duurt minimaal 70 kalenderdagen. Bij een niet-openbare procedure bedraagt de aanmeldtermijn, tussen aankondiging van de opdracht en ontvangst van een verzoek tot deelneming, minimaal 30 kalenderdagen.

Wie moet er aanbesteden?

Partijen bij de overheid die moeten aanbesteden de Rijksoverheid; gemeenten, provincies en waterschappen; publiekrechtelijke instellingen (zoals universiteiten en scholen); speciale-sectorbedrijven (zoals drinkwaterbedrijven, energiebedrijven en vervoersdiensten als Schiphol en de NS).

Welke bedrijven zijn aanbestedingsplichtig?

Partijen bij de overheid die moeten aanbesteden

  • de Rijksoverheid;
  • gemeenten, provincies en waterschappen;
  • publiekrechtelijke instellingen (zoals universiteiten en scholen);
  • speciale-sectorbedrijven (zoals drinkwaterbedrijven, energiebedrijven en vervoersdiensten als Schiphol en de NS).

Is software een dienst of een levering?

De verkoop van software kan zowel een levering als een dienst zijn. Van belang daarbij is niet alleen het type software, maar vooral ook de wijze waarop het ter beschikking gesteld wordt. De wijze waarop de bestelling geplaatst wordt, online of niet, is alleszins niet relevant.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven