Inhoudsopgave
Welke spieren gebruik je het meest bij voetbal?
Door voetbal train je bepaalde spieren in de kuiten, hamstring, bovenbenen en core, die goed van aanvulling zijn op jouw fitnessoefeningen! Maar, voetballen kost ook een hoop energie en calorieën.
Welke spieren gebruik je om een bal te trappen?
Stabilisatie van het bekken is belangrijk voor het standbeen bij het trappen van de bal, bij hardlopen en ook bij draaibewegingen. In dit laatste geval vindt belasting van de adductoren plaats. Daarnaast zijn de adductoren actief bij het trappen van de bal met de binnenzijde van de voet.
Hoe trap je harder?
Trap bijvoorbeeld altijd met je wreef, beweeg je armen goed mee, neem een lichte schuine aanloop, zet je standbeen goed naast de bal en zwaai het been waarmee je schiet goed door. Zorg verder dat je de bal in het midden raakt en dat je lichtjes over de bal heen buigt, zodat de bal niet ver omhoog schiet.
Hoe noem je alle spieren samen?
Je spieren kan je in 2 groepen indelen, namelijk de willekeurige spieren (dwarsgestreepte spieren) en de onwillekeurige spieren (gladde spieren). De enige spier die buiten deze twee groepen valt is de hartspier, een onwillekeurige spier die dwarsgestreept is.
Welke bewegingen maak je bij voetbal?
Bij voetbal moeten de benen lopen maar ook tegen de bal aantrappen, daarnaast verschilt de situatie continue. De ene keer ben je in volle sprint, de andere keer niet. De ene keer speel je een korte bal, de andere keer speel je een lange bal. Elke voetbalactie kent een andere beweging.
Hoe hard trap je een voetbal?
De juiste snelheid is op basis van die cijfers 212 kilometer per uur, wat nog altijd onvoorstelbaar snel is. Zeker als je nagaat dat Roberto Carlos en Ronald Koeman op hun best rond de 120 kilometer per uur kwamen. Ter vergelijking: PSV-kanon Alex kwam bij zijn rake vrije trap tegen Excelsior tot 110 km/u.