Inhoudsopgave
- 1 Welke stof ontstaat bij een onvolledige verbranding?
- 2 Wat gebeurt er bij een onvolledige verbranding?
- 3 Welke stoffen ontstaan er naast koolstofdioxide en water altijd bij een onvolledige verbranding?
- 4 Welke stof ontstaat er bij een onvolledige verbranding van koolstofhoudende stoffen?
- 5 Welke stoffen zijn er over na een onvolledige verbranding van magnesium?
- 6 Wat zit er in roet?
Welke stof ontstaat bij een onvolledige verbranding?
Bij veel brandstoffen wordt de brandstof omgezet tot koolstofdioxide en waterdamp. Maar als er te weinig zuurstof is kan niet elk molecuul volledig omgezet worden. Tijdens zo’n onvolledige verbranding ontstaan koolstofmonoxide en waterdamp. Koolstofmonoxide is gevaarlijk omdat het giftig is.
Wat gebeurt er bij een onvolledige verbranding?
Bij onvolledige verbranding zullen atomen uit de brandstof zich verbinden met minder atomen van de oxidator (meestal zuurstof) dan voor dat type atoom mogelijk is. Roet is een voorbeeld van zulke onverbrande brokstukken van de brandstof. Bij onvolledige verbranding komt minder warmte vrij dan bij volledige verbranding.
Wat komt er vrij bij een onvolledige verbranding?
Volledige verbranding van een stof betekent dat de brandstof helemaal aan de zuurstof bindt. Als een stof volledig verbrandt, dan betekent dit dat er genoeg zuurstof-deeltjes zijn om met de brandstof te reageren. Er ontstaan dan geen afvalproducten. CH 4+2 O 2 → CO 22 H 2O.
Hoeveel zuurstof nodig voor verbranding?
De verhoudingen blijven gelijk. De conclusie is dat gram per mol en kg met elkaar verwisseld mogen worden, zolang er maar geen andere grootheden in de formule voorkomen! In de vergelijking is nu te zien dat er 2,67 kg O2 nodig is om 1 kg C te verbranden.
Welke stoffen ontstaan er naast koolstofdioxide en water altijd bij een onvolledige verbranding?
Het beste antwoord. CxHy + O2 -> CO2 + H2O + CO + C (+ CxHy) Een koolwaterstof (CxHy) reageert met zuurstof, maar niet volledig. De H-atomen zullen het snelst reageren dus de verbranding van Hy naar H2O zal volledig zijn.
Welke stof ontstaat er bij een onvolledige verbranding van koolstofhoudende stoffen?
Roet (of carbon black) is een stof die ontstaat bij een onvolledige verbranding van koolstofhoudende brandstoffen. Dit kunnen vaste brandstoffen zijn zoals hout of steenkool, of vloeibare brandstoffen zoals benzine en diesel. In mindere mate is er sprake van roetvorming bij aardgas.
Wat is voor verbranding nodig?
Voor een verbranding zijn nodig: een brandstof, zuurstof en de ontbrandingstemperatuur. De nodige zuurstof komt uit de omringende lucht. Een vonk van het vuursteentje zorgt voor de ontbrandingstemperatuur. Er zijn dus drie voorwaarden om van een verbranding te kunnen spreken.
Wat is de volledige verbranding van benzine?
Octaan bevat 8 koolstofatomen. Nemen we aan dat dat volledig verbrandt, dan wordt dat 8 * 6,13 mol = 49, mol koolstof en dus ook 49, mol koolstofdioxide. Om deze koolstof te verbranden tot CO2 is zuurstof nodig.
Welke stoffen zijn er over na een onvolledige verbranding van magnesium?
Magnesiumoxide komt voor als het mineraal magnesiet en periklaas. De chemische brutoformule is MgO.
Wat zit er in roet?
Roet is een stof die vrijkomt bij onvolledige ver branding van koolstofhoudende (fossiele) brandstoffen. Een roetdeeltje bestaat voorname- lijk uit koolstof, maar aan het oppervlakte van dat deeltje kunnen allerlei andere stoffen vastzitten.
Welke stoffen komen vrij bij de verbranding van aardgas?
Aardgas bestaat voornamelijk uit dit methaan, met scheikundig bezien heel eenvoudige moleculen (CH4). Aardgas brandt dan ook vrijwel helemaal op, tot water (H2O) en kooldioxide (CO2).
Wat is de juiste verbranding formule?
Verbranding bij een kaars: Kaarsvet + zuurstof => water + koolstofdioxide + energie. – Energie komtt vrij in de vorm van licht en warmte. Voor iedere vorm van verbranding is altijd zuurstof nodig.