Inhoudsopgave
Welke thuiszorg is mogelijk?
Thuiszorg kan vergoed worden als u een ziekte of beperking heeft. Het is afhankelijk van uw situatie welk soort thuiszorg vergoed wordt….Wordt thuiszorg vergoed?
- Wijkverpleging voor verzorging en verpleging thuis.
- Begeleiding vanuit de Wmo.
- Huishoudelijke hulp vanuit de Wmo.
- Hulp en zorg thuis vanuit de Wlz.
Wie is mijn wijkverpleegkundige?
Wijkverpleegkundigen zijn vaak in dienst bij een thuiszorgorganisatie. U kunt bij het kiezen van een zorgaanbieder advies vragen bij: uw gemeente; het sociale wijkteam van uw gemeente (aanspreekpunt voor vragen over bijvoorbeeld werk en inkomen, opvoeding, en hulp in huis);
Wie heeft er recht op thuiszorg?
In aanmerking voor thuiszorg komen: ouderen, gehandicapten en chronisch zieken die zichzelf niet meer kunnen verzorgen; terminaal zieken; alleenstaanden die ziek zijn en tijdelijke zorg nodig hebben.
Welke hulpmiddelen voor ouderen zijn er waardoor zij langer zelfstandig kunnen wonen?
Door middel van woningaanpassingen kunnen kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking (langer) thuis blijven wonen. U kunt hierbij denken aan de aanschaf van een traplift, badlift of senioren bed, maar ook aan kleine oplossingen zoals een wandbeugel, toiletverhoger en aangepast bestek.
Hoe kan ik thuiszorg krijgen?
Om thuiszorg te regelen neemt u contact op de met de wijkverpleegkundige, deze is vaak in dienst van een thuiszorgorganisatie. De wijkverpleegkundige beoordeelt welke zorg u nodig heeft. Wilt u vooraf advies dan kunt u dit vragen bij uw huisarts.
Wie vallen onder thuiszorg?
Wijkverpleging is verpleging en verzorging in de eigen omgeving. Deze zorg kan nodig zijn vanwege bijvoorbeeld ziekte of een lichamelijke beperking. Voor wijkverpleging is geen verwijzing van de huisarts nodig.
Wat is het verschil tussen thuiszorg en wijkverpleging?
Onder thuiszorg vallen persoonlijke verpleging en verzorging thuis. Deze zorg valt onder de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. De wijkverpleegkundige stelt vast of u in aanmerking komt voor verpleging en/of verzorging thuis vanuit de zorgverzekering.
Wat is de functie van een wijkverpleegkundige?
Wijkverpleegkundigen bieden aan thuiswonende zorgvragers hoogwaardige verpleeg- kundige zorg. Ze gaan uit van de behoeften en de beleving van zorgvragers. Zij nemen de inhoudelijke verantwoordelijkheid op zich voor de professionele kwaliteit van de verpleging en verzorging van mensen thuis.
Kun je zelf thuiszorg aanvragen?
Hoe kom ik aan clienten thuiszorg?
Het volgende dien je minimaal in orde te hebben als je aan de slag gaat als zelfstandige zorgverlener in de thuiszorg.
- Een VAR-verklaring.
- Een beroepsaansprakelijkheid verzekering.
- Een inschrijving bij de KvK.
- Contract tussen jou en de je cliënt.
- Zorgdossier (dat kan op papier of een elektronisch patiëntendossier)
Welke zorg is er voor ouderen?
Regelen via de wijkverpleegkundige De wijkverpleegkundige beoordeelt welke zorg u nodig heeft. Wilt u vooraf advies dan kunt u dit vragen bij uw huisarts. Wijkverpleging wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering en er geldt geen eigen risico.