Wie is lid van Artsen zonder Grenzen?

Wie is lid van Artsen zonder Grenzen?

De artsen, verpleegkundigen, administratieve en logistieke medewerkers die door Artsen zonder Grenzen worden uitgezonden, zijn vrijwilligers. Na een jaar wordt een onkostenvergoeding verstrekt. In 2017 werden er volgens het jaarverslag 780 medewerkers uitgezonden en waren er 9879 lokale medewerkers.

Hoe is de organisatie Artsen zonder Grenzen ontstaan?

22 december 1971, Parijs, Frankrijk
Artsen zonder Grenzen/Opgericht

Waar collecteert Artsen zonder Grenzen voor?

Artsen zonder Grenzen doet niet aan sponsoring en biedt geen (financiële) steun aan initiatieven van derden. Dit omdat onze hulpprogramma’s tot doel hebben de slachtoffers van conflicten, rampen, epidemieën en oorlogssituaties te helpen overleven. Dit gebeurt door directe, basale medische zorg.

Waarom helpen Artsen zonder Grenzen?

Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen. Van de chirurg in het veldhospitaal tot aan de fondsenwerver op straat. Medisch, menselijk en kritisch. We bieden medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes.

Hoeveel Artsen zonder Grenzen?

Daarnaast hebben we een centraal kantoor in Genève, Zwitserland, om internationale samenwerking op een aantal gebieden te coördineren.In 2018 boden er bij elkaar 3.824 internationale en 39.519 lokale Artsen zonder Grenzen medewerkers medische noodhulp in 72 landen.

Waarom heet Artsen zonder Grenzen Artsen zonder Grenzen?

Zij vinden dat álle slachtoffers van oorlogen medische zorg moeten krijgen, desnoods tegen de wil van de regering in. Op 21 december 1971 richten ze in Frankrijk een eigen organisatie op: Médecins Sans Frontières (MSF).

Wat is Artsen Zonder Grenzen?

Eerste hulpproject. Vanaf 1985 wordt Artsen zonder Grenzen gerund door een kleine groep. Jacques heeft de zekerheid van zijn baan in het ziekenhuis opgegeven om zich volop aan Artsen zonder Grenzen te kunnen wijden. Al snel wordt hij benoemd tot directeur. Halverwege 1985 wordt het eerste zelfstandige project gestart.

Wat bleef Artsen Zonder Grenzen verlenen?

Artsen Zonder Grenzen bleef psychologische en psychosociale bijstand verlenen aan migranten en vluchtelingen die in 2018 al dan niet tijdelijk in België verbleven. Veel migranten en vluchtelingen die Europa bereiken, hebben al traumatische ervaringen achter de rug, in hun thuisland of op hun reisweg.

Hoe verlenen Artsen Zonder Grenzen medische hulp?

Artsen zonder Grenzen verleent niet alleen kortdurende medische noodhulp. Ze kiezen er ook voor om chronische conflictgebieden voor een langere tijd te helpen. In sommige landen is Artsen zonder Grenzen de enige hulporganisatie. Wanneer een medische noodsituatie verholpen is, draagt Artsen zonder Grenzen de verantwoordelijkheid over aan lokale

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven