Wie schrijft er steunkousen voor?

Wie schrijft er steunkousen voor?

Meestal schrijft uw arts de elastische kous voor. Uw arts geeft op het recept aan voor welke periode u de kous moet dragen, wat de lengte van de kous moet zijn en welke drukklasse de kous moet hebben. De drukklasse geeft aan hoeveel druk er op het lichaamsdeel moet komen te staan om overtollig vocht te kunnen afvoeren.

Hoe lang mag je compressiekousen dragen?

Dit ligt een beetje aan waarvoor je de compressiekousen wil gebruiken. Compressiekousen voor tijdens het sporten en vliegen draag je dus tijdens jouw sportsessies en vluchten. Maar, compressiekousen voor het verminderen en voorkomen van aandoening als spataderen en trombose, zal je de gehele dag moeten dragen.

Wat is het effect van elastische kousen?

Het doel van de TEK kousen (therapeutische elastische kousen) is het sterker maken van uw bloedvaten. Hiermee bedoelt men het verbeteren en sneller maken van de bloedstroom, het verlagen van de veneuze druk, en het normaliseren van uw aderwand.

Wat is het doel van een steunkous?

Door met een steunkous van buitenaf druk op het been uit te oefenen sluiten de kleppen beter, wordt uw bloedsomloop gestimuleerd en wordt de afvoer van bloed en lymfevocht bevorderd. Steunkousen kunnen de oorzaak van uw klachten niet wegnemen, maar uw klachten wel verminderen tijdens het dragen.

Hoe regel je steunkousen?

De warmte van een droger, verwarming of de zon is niet goed voor het materiaal. Als uw benen droog aanvoelen, dan kunt u een vochtinbrengende lotion of crème gebruiken. Het is belangrijk dat u deze ’s avonds aanbrengt. De crème kan dan goed in uw been trekken.

Waar kan ik steunkousen aan laten meten?

Daarom worden steunkousen altijd aangemeten. Binnen Fysioteam ART hebben een meerdere collega’s zich gespecialiseerd in het aanmeten en het leveren van steunkousen. Voor het aanmeten van steunkousen heb je een verwijsbrief van je huisarts of specialist nodig. Deze verwijsbrief graag bij je eerste afspraak meenemen.

Hoe lang compressiekousen aanhouden na hardlopen?

“De tubes zijn compressiekousen zonder voetstuk en deze draag je alleen tijdens de inspanning. De kousen met voetstuk kun je zowel tijdens als na de training. Afhankelijk van hoe zwaar je training of wedstrijd was, kun je ze een paar uur tot een dag na de inspanning aanhouden voor herstel.”

Waarom draag je compressiekousen?

Compressiekousen zijn elastische kousen die meestal gebruikt worden door mensen met spataders, bij vocht in de benen of ter voorkoming van trombose. Ze stimuleren de bloedsomloop waardoor klachten als opgezette benen, dikke voeten maar ook vermoeidheid in de benen verminderen of zelfs verdwijnen.

Hoe werkt een elastische kous?

Hoe werken steunkousen? Steunkousen oefenen tegendruk (compressie) uit op het bindweefsel van uw benen. Vandaar de term compressiekousen. De kousen brengen verzwakte en vergrootte bloedvaten terug tot een normaal niveau en drijven overtollig vocht terug in de bloedvaten, waarna het wordt afgevoerd door het lichaam.

Waarom Comprinet kous?

naadloze, anatomisch gevormde anti-embolie kous zonder teenvenster ter voorkoming van trombo-embolie bij immobiele patiënten. Geïmmobiliseerde patienten hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van trombose en trombo-embolie. Het gebruik van Comprinet S kousen vermindert deze risico’s aanzienlijk.

Waar let je op bij het aantrekken van steunkousen?

Let op: Plaats uw hiel op de juiste plek in de steunkousen. De hiel is duidelijk zichtbaar in de kous. Schuif het beengedeelte gelijkmatig omhoog. Let erop dat u de kous niet draait, aan de randen trekt of teveel in lengte uitrekt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven