11 keukentips voor het kopen van een nieuwe keuken

11 keukentips voor het kopen van een nieuwe keuken

Wij verzamelden de belangrijkste 11 keukentips die jou gaan helpen om een goede keuze te maken voor de aanschaf van je nieuwe keuken.

1. De voor en nadelen van je oude keuken

Voor begonnen wordt met het ontwerpen van jouw nieuwe keuken is het slim om alle ideeën en mogelijkheden voor jezelf op te schrijven zodat je een overzichtelijk beeld krijgt. Ook is het belangrijk dat in het design van jouw nieuwe keuken zowel de voor- en nadelen van je huidige of oude keuken meeneemt. Wat was prettig en wat was onhandig? Wat stond mooi bij elkaar en wat was een minder succesvolle combinatie? Dit zijn allemaal keukentips waar je je voordeel mee kunt doen!

2. Oriënteren met de hulp van gratis brochures

Om te oriënteren kun je online tal van gratis brochures bestellen.

3. Oriënteren op apparatuur

Afhankelijk van de indeling van uw nieuwe keuken is het verstandig om je vast te oriënteren in de verschillende typen apparatuur die beschikbaar is. Inbouwapparatuur bijvoorbeeld vergt een specifieke indeling van je keuken, afhankelijk van de plaats van deze apparatuur.

4. Hoekkastjes

Houd rekening met alle hoeken die jouw keuken heeft! Om het gebruik van opslagruimte in je keuken te optimaliseren is het verstandig om te werken met hoekkastjes, waardoor ook in de hoeken van je keuken geen kostbare ruimte verloren gaat!

5. Wees slim en denk aan de kosten bijvoorbeeld in de kastkeuze

Denk vooral aan de financiën bij het inrichten van jouw keuken, dit kan een boel kosten schelen!

Een kastje van 30 cm breed is dan wel half zo breed als een kastje van 60 cm breed, maar kost in verhouding veel meer dan de helft van die prijs! En je hebt er nog meer van nodig ook!

6. Plan de functies van kastjes vast in

Probeer kastjes zo functioneel mogelijk te houden. In plaats van de hele keuken vol te plannen met kastjes overal, is het voordeliger en functioneler om te kiezen voor “groepjes” kasten die een daadwerkelijke functionele rol hebben in jouw keuken.

7. De gootsteen op dezelfde plaats

Verstandig is om de nieuwe positie van de gootsteen op dezelfde plaats te positioneren als de oude gootsteen. Dit vergemakkelijkt de gehele installatie van de keuken enorm!

De warme en koude leidingen verlengen zijn nog niet zo’n probleem, maar de afvoer van het water is een stuk lastiger en minstens even belangrijk!

8. Kookplaat dicht bij de gootsteen

Om effectief te kunnen kokkerellen is het slim om de kookplaat relatief dicht bij de gootsteen te plaatsen. Dit is handig met het afgieten van pannen vol kokend water!

9. Vrije ruimte van 30 cm voor deuren

Indien je van plan bent een koel-vriescombinatie in jouw keuken te plaatsen, denk er dan aan dat, om de deuren volledig open te slaan, het apparaat een vrije ruimte van 30 cm aan beide kanten nodig heeft! Dus het in de hoek van de keuken plaatsen van deze koelkast gaat ten koste van de bewegingsvrijheid van de deuren.

10. Veilige ruimte voor bijvoorbeeld ovenschalen

Het is verstandig om naast je oven een kleine “vrije ruimte” op het aanrecht te houden. Dit creëert een “veilige” ruimte om hete ovenschalen en platen op kwijt te kunnen!

11.Vrije ruimte om een kookeiland

Indien je kiest voor het plaatsen van een keukeneiland in je keuken, is het belangrijk om ten allen tijde een meter vrije ruimte om het eiland heen te behouden! Indien deze vrije ruimte niet beschikbaar is, wordt het werken aan het kookeiland te krap en benauwd.

Deze keukentips richting zich op het kopen voor een nieuwe keuken. Neem de tijd, vergelijken en oriënteren kan je grote voordeel op leveren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven