Wat is forfaitaire ongeschiktheid?

Wat is forfaitaire ongeschiktheid?

Het aantal dagen forfaitaire ongeschiktheid is de som van het aantal forfaitaire dagen per graad van voorziene blijvende ongeschiktheid en per dodelijk ongeval. Per graad van voorziene blijvende ongeschiktheid wordt een forfait van 75 dagen toegepast, per dodelijk ongeval een forfait van 7 500 dagen.

Wat te doen bij ernstig arbeidsongeval?

Arbeidsongevallen met de dood of een blijvend letsel tot gevolg moet je onmiddellijk, telefonisch of via e-mail aangeven bij de bevoegde regionale TWW-directie. Bij ernstige arbeidsongevallen zonder dodelijke afloop of blijvend letsels heb je tien dagen de tijd om de TWW-directie een omstandig verslag te bezorgen.

Hoe ernstgraad berekenen?

De globale ernstgraad is de verhouding van het aantal werkelijk verloren kalenderdagen, vermeerderd met het aantal dagen forfaitaire ongeschiktheid, tot het aantal uren blootstelling aan het risico, vermenigvuldigd met 1 000.

Wat moet je doen bij een arbeidsongeval?

Wat te doen?

  1. Meld onmiddellijk het ongeval aan je werkgever, die dit zal doorgeven aan zijn arbeidsongevallenverzekeraar.
  2. Geef het ongeval aan bij je regionaal CM-ziekenfonds indien je verwondingen hebt. Lees meer.
  3. Dien een aangifte van arbeidsongeschiktheid in als je niet kunt werken. Lees meer.

Wat is een ernstig arbeidsongeval?

Definitie van ernstig arbeidsongeval. Het begrip ernstig arbeidsongeval wordt gedefinieerd als een ongeval dat zich op de arbeidsplaats zelf voordoet en dat wegens zijn ernst een grondig specifiek onderzoek vereist met het oog op het treffen van preventiemaatregelen die herhaling ervan moeten vermijden.

Hoe frequentiegraad berekenen?

De frequentiegraad is de verhouding van het totale aantal ongevallen (op de arbeidsplaats) met de dood of een volledige ongeschiktheid van ten minste een dag tot gevolg, de dag van het ongeval niet meegerekend, tot het aantal uren blootstelling aan het risico, vermenigvuldigd met 1 000 000 (om een werkbaar cijfer te …

Wat te doen bij arbeidsongeval Belgie?

Meld ieder ongeval onmiddellijk aan je werkgever Die heeft daarop 8 dagen de tijd om een ongeval aan te geven aan zijn verzekeraar. Opgelet: de verzekeraar, niet de werkgever, beslist of het ongeval een arbeidsongeval is. Als de werkgever de aangifte niet tijdig doorgaf, kan het ACV je helpen bij de aangifte.

Wat te doen bij weigering arbeidsongeval?

Uw werkgever heeft geweigerd om uw ongeval als arbeidsongeval te erkennen. Indien uw werkgever weigert om uw ongeval als een arbeidsongeval te erkennen, moet hij u en Fedris daarvan op de hoogte brengen. Indien u niet akkoord gaat met de beslissing van uw werkgever, hebt u 3 jaar de tijd om die te betwisten.

Wat valt er onder arbeidsongeval?

1. Overeenkomstig art. 7, eerste lid, van de arbeidsongevallenwet wordt voor de toepassing van deze wet als arbeidsongeval aangezien: elk ongeval dat een werknemer tijdens en door het feit van de uitvoering van de arbeidsovereenkomst overkomt en dat een letsel veroorzaakt.

Wie moet arbeidsongeval aangeven?

Elk arbeidsongeval moet binnen acht kalenderdagen worden aangegeven door de werkgever. De werknemer of een van zijn gezinsleden kunnen het ongeval ook aangeven. De aangifte moet gebeuren met een speciaal formulier, waaraan een medisch getuigschrift wordt toegevoegd.

Wat zijn mijn rechten bij een arbeidsongeval?

Na een arbeidsongeval word je tijdelijk arbeidsongeschikt verklaard als je het werk niet meteen kan hervatten. De dag van het ongeval wordt je loon nog volledig uitbetaald. De eerstvolgende dag heb je recht op een dagvergoeding volledige tijdelijke arbeidsongeschiktheid.

Hoe een arbeidsongeval aangeven?

Als werkgever moet u elk ongeval van uw werknemers op de arbeidsplaats of op de weg naar en van het werk aangeven aan uw verzekeringsonderneming. U kunt het ongeval zelf aangeven of uw sociaal secretariaat vragen om dat in uw plaats te doen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven