Wat betekent Onderschikkend?

Wat betekent Onderschikkend?

onderschikkend – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: on-der-schik-kend 1. verband tussen twee of meer elementen (woorden, zinnen, argumenten) die niet gelijkwaardig zijn ♢ de woorden ‘omdat’ en ‘aangezien’ zijn onderschikkende voegwoorden …

Hoe ontleed je een ondergeschikte zin?

De twee (of meer) zinnen worden samengevoegd door een nevenschikkend voegwoord. Voorbeeld: //Ik ga al het mogelijk doen//, maar //ik kan je niets beloven//. De twee hoofdzinnen ontleed je als twee enkelvoudige zinnen en het (nevenschikkende) voegwoord hoef je niet te ontleden.

Wat is Onderschikkende argumentatie?

Bij onderschikkende argumentatie ondersteunt een argument een eerder genoemd argument. Deze vorm wordt ook wel ketenargumentatie genoemd.

Hoe stel je in een samengestelde zin vast welke werkwoorden de Persoonsvormen zijn?

Een zin met meer dan 1 persoonsvorm noemen we een samengestelde zin. Een samengestelde zin kan bestaan uit: hoofdzinnen of uit (een) hoofdzin(nen) en (een) bijzin(nen). In een hoofdzin staat de persoonsvorm vooraan of na het eerste zinsdeel.

Wat is een gelijkwaardige zin?

Het zijn woorden die zinnen met elkaar verbinden. Als je twee of meer gelijkwaardige zinnen met elkaar wilt verbinden, gebruik je een nevenschikkend voegwoord (en, maar, want). Met een onderschikkend voegwoord verbind je een hoofdzin met een bijzin (dat, omdat, voordat, zodat etc.).

Wat is een Voegwoordt?

Voegwoorden zijn woorden die zinnen (of woorden) ‘aan elkaar voegen’. Met voegwoorden wordt het verband tussen (de inhoud van de) zinnen duidelijk. ‘ Voegwoorden van tijd zijn onder meer nadat, voordat, zolang, terwijl en totdat.

Wat is een bijzin voorbeeld?

Als zinsdeel kunnen bijzinnen functies vervullen als onderwerp (1), lijdend voorwerp (2) enzovoort: (1) Dat hij niet is komen opdagen, verbaast me niet. (2) Ik heb gehoord dat hij weer terug is. Een bijzin kan ook een bijwoordelijke bepaling zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven