Waarom maakten de Portugezen geen gebruik van de landroute om handelswaar in Indie te kopen?

Waarom maakten de Portugezen geen gebruik van de landroute om handelswaar in Indië te kopen?

Waarom maakten de Portugezen geen gebruik van de landroute om handelswaar in Indië te kopen? De landroute naar Indië was in die tijd nog niet bekend in Europa. De landroute was lang en gevaarlijk zodat daarmee geen winsten gemaakt konden worden. De landroute werd geblokkeerd door vijandelijke volken.

Waarom gingen Portugezen op ontdekkingsreis?

De ontdekkingsreizen begonnen met de Reconquista en werden gemotiveerd door de zoektocht naar alternatieve routes voor de handel in het Middellandse Zeegebied. Met de ontdekkingstochten luidden de Portugezen het tijdperk van de grote ontdekkingen in Europa in, dat duurde van de 15e tot de 17e eeuw.

Wat waren de gevolgen voor Europa na de ontdekking van de Indianen?

Zij stichtten handelsposten en koloniën. De inheemse bevolking die de dodelijke epidemieën had overleefd, werd relatief gemakkelijk militair verslagen door de technologische voorsprong die Europeanen op hen hadden met vuurwapens, cavalerie enzovoort.

Hoe heet de zee waar de kooplieden de Nederlandse producten verkochten?

Nederlandse handelaren verscheepten wijn en zout uit Frankrijk en Portugal naar de landen rond de Oostzee en keerden terug met vooral graan, Zweeds kruit, hout, ijzer en wapens, maar ook vele andere goederen die voor een deel weer naar landen rond de Middellandse Zee werden vervoerd.

Wat nam de VOC mee naar Azie?

In Azië komen veel verschillende soorten specerijen voor en deze werden ook door de VOC verhandeld, zoals kurkuma en kardemom uit India, gember uit Siam en steranijs uit China. De belangrijkste specerijen waren voor de VOC: peper, kaneel, kruidnagel, foelie en nootmuskaat.

Welke Portugees ontdekte de zeeroute naar Azie?

In Lissabon is in 1998, 500 jaar na de ontdekking van de zeeroute naar India, de Vasco da Gama-brug naar hem genoemd.

Wat was het gevolg van de ontdekkingsreizen van de Europeanen?

De Europeanen die in de 15e en 16e eeuw verre reizen ondernamen, hadden daar 2 belangrijke redenen voor: handel drijven en nieuwe handelsroutes vinden. Het gevolg van die inspanningen was dat praktisch alle wereldzeeën en continenten werden ontdekt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven