Hoe lang buikpijn na plaatsing spiraal?

Hoe lang buikpijn na plaatsing spiraal?

Het is normaal dat je na de plaatsing buikkrampen of een zeurend gevoel in de onderbuik krijgt. Onregelmatig bloedverlies komt ook voor omdat het lichaam moet wennen aan het spiraaltje. Deze klachten kunnen 3 tot 6 maanden duren, hierna is het lichaam gewend aan het spiraaltje.

Waar zit een spiraal?

De arts plaatst het in je baarmoeder. In het hormoonspiraaltje zit 1 hormoon: progestageen. Aan het spiraaltje zitten 2 soepele draadjes. Die gaan door je baarmoedermond naar je vagina.

Doet een spiraal plaatsen pijn?

Het plaatsen van een spiraaltje geeft kortdurend een krampende pijn onder in de buik, vergelijkbaar met een menstruatie. Deze pijn gaat meestal binnen een paar minuten weer weg. We raden je aan om een uur voor het plaatsen een Naproxen 500 mg of 2 paracetamol-tabletten van 500 mg in te nemen.

Hoe wordt een spiraal geplaatst?

Het spiraaltje wordt ingebracht via een dun hulsje, dat naar binnen wordt geschoven. Het hulsje wordt vervolgens weer uit de vagina gehaald, waarna het spiraaltje achterblijft. De draadjes, die aan het spiraaltje vast zitten, worden op maat geknipt.

Hoe lang bloedverlies na spiraal?

Tijdens de eerste maanden na het inbrengen zal soms onregelmatig bloedverlies optreden, meestal druppelsgewijs. Dit kan langere tijd aanhouden. Na 3 tot 6 maanden neemt dit af tot enkele dagen bloedverlies per maand.

Hoe lang bloedverlies na spiraal zetten?

Indien een hormoonhoudend spiraal (Mirena) is geplaatst, is het gebruikelijk dat het bloedverlies nog enkele weken als een soort gekleurde afscheiding kan aanhouden. U hoeft hierover niet eerder dan 6 weken na uw polikliniekbezoek contact op te nemen, tenzij u koorts hebt en heftige buikpijn.

Hoe diep zit een spiraal?

Wat is een spiraaltje? Het spiraaltje is een kunststof ankertje (24 tot 36 mm lang) dat in de baarmoeder wordt geplaatst om zwangerschap te voorkomen. Er zitten twee draadjes aan vast die uit de baarmoedermond hangen. Deze draadjes zijn nodig om het spiraaltje later weer te kunnen verwijderen.

Welke hormoonspiraal?

Hormoonspiraal. Het hormoonspiraal is een betrouwbare anticonceptiemethode waarbij je voor meerdere jaren niet meer aan je anticonceptie hoeft te denken. Er zijn twee soorten hormoonspiralen, namelijk Mirena® en Kyleena®. De werkzame stof in beiden spiralen is levonorgestrel.

Hoe voel je je na het zetten van een spiraal?

Na het plaatsen kan er wat vaginaal bloedverlies optreden sommige vrouwen voelen zich wat misselijk of draaierig. Neem dan extra rust. Ook kun je 1-2 dagen menstruatie-achtige klachten houden. Na het inbrengen van de Mirena of Kyleena zal het bloedingspatroon meestal verminderen.

Hoe lang mag een spiraal blijven zitten?

Het hormoonspiraaltje is gemaakt van kunststof en bevat 1 hormoon, progestageen. Het kan 5 jaar in je baarmoeder blijven zitten. Een bekende variant van het hormoonspiraaltje is de Mirena spiraal.

Hoelang na spiraal geen seks?

We maken 6 weken na de plaatsing van het spiraaltje een controleafspraak. De huisarts beoordeelt dan of het spiraaltje goed zit. Pas na deze controle weten we helemaal zeker of het spiraaltje veilig is. Daarom raden we u aan om deze periode geen seks te hebben of om extra bescherming te gebruiken, zoals een condoom.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven