Welke stekker nodig in Belgie?

Welke stekker nodig in België?

In België, Frankrijk en een aantal andere landen zijn type E-stopcontacten gebruikelijk. Contactdozen van dit type lijken op die van type C, maar zijn voorzien van een extra contactpen voor aarding. De stekkers hebben een extra gat om deze pin te ontvangen.

Welke stekker in Nederland?

In Nederland worden stopcontacten van type C en F gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Nederland. Jouw stekkers passen.

Hoe heet een stekker zonder randaarde?

De derde draad is de aarddraad. Stekkers die een aarddraad bevatten noemt men ook wel geaarde stekkers en stekkers die geen aarddraad bevatten noemt men ook wel ongeaarde stekkers.

Hoeveel Ampere stopcontact België?

Wetende dat een stopcontact in België steeds 230V bevat, kunnen we dit volgens de formule W=V x A berekenen waarbij V 230 bedraag en A 16.

Wat voor stopcontact in Frankrijk?

In Frankrijk wordt stopcontacttype E gebruikt. Voor dit type heb je soms een reisstekker nodig. Soms passen de stekkers die wij gebruiken in dit stopcontact, maar wanneer de stekker geen ‘pingat’ heeft heb je wel een reisstekker nodig omdat het anders niet gaat passen.

Wat voor stopcontact in Duitsland?

Elektriciteit in Duitsland In Duitsland worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz.

Wat voor stekker in Italie?

De stopcontacten in Italië hebben drie gaatjes en dus ook een stekker met drie pinnen. Deze stekkers vallen onder het type L en zijn geaard. Je platte Nederlandse stekkers kun je wel gebruiken in dit type stopcontact, maar je ronde stekkers helaas niet.

Wat voor stekker in Frankrijk?

De Franse stopcontacten volgen namelijk de type-E en type-C normen, terwijl de Nederlandse stopcontacten de type-F en ook type-C normen volgen. Met enkele uitzonderingen nagelaten, kan men daarom de meeste elektrische apparaten uit Nederland zonder reisstekker in Frankrijk gebruiken.

Wat is een stekker met randaarde?

Stopcontacten met randaarde hebben extra contactpunten. Deze extra contactpunten zijn doormiddel van een aardedraad verbonden aan de aardelektrode. De aardelektrode is gemaakt van koper of zwaar verzinkt metaal en is in de grond geplaatst. Deze aardelektrode zorgt voor het daadwerkelijke contact met de aarde.

Hoe noem je een Europese stekker?

De stekker wordt gebruik bij een groot aantal elektrische apparaten, die binnen Europa verkocht worden. Denk bijvoorbeeld aan uw wasmachine of de koelkast. We noemen deze stekker ook wel een Europese stekker type E of Europese stekker type F.

Hoeveel ampere op net?

Waar een fase het huis binnenkomt is een zekering opgenomen (hoofdzekering, in Nederland 35 ampère meest voorkomend, in nieuwe installaties is het vaak een automaat C 40).

Hoeveel Ampere stroom heb je nodig op de camping?

Vaak wordt dit ook aangegeven wanneer je bij het reserveren laat weten dat je gebruik wilt maken van stroom. Bij de meeste campings wordt deze hoeveelheid aangegeven in ampères. Bij de gemiddelde kampeerplek ligt deze hoeveelheid zo tussen de 6 en de 10 ampère.

Waar is het stopcontact niet rond?

Het stopcontact is ook niet helemaal rond, maar heeft links en rechts een set uitsparingen. Hiermee wordt voorkomen dat een type C-stekker in het stopcontact word geforceerd. In België, Frankrijk en een aantal andere landen zijn type E-stopcontacten gebruikelijk.

Wat is de netspanning van de stopcontacten?

Controleer snel of je een reisstekker (wereldstekker) moet meenemen voor de stopcontacten in België. In België worden de stopcontacten van type E gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz.

Wat zijn de verschillen tussen stekkers en stopcontacten?

In het Europese vasteland heeft men een standaard voor verschillende soorten stekkers en stopcontacten. Hoewel verschillende types niet allemaal compatibel zijn, hebben ze allemaal 2 pinnen van 4,8 mm in diameter, 19 mm lang en een hartafstand van 19 mm. Het verschil zit grotendeels in de manier van aarding.

Achtergrondinformatie. De contactdozen in België zijn altijd van het type E. Naast stekkers van het type E, zijn stekkers van het type C en van het type F ook toegelaten. Die laatste twee passen perfect in een type E-stopcontact.

Wat is een Schukostekker?

Schuko is een afkorting van het Duitse woord Schutz-Kontakt, dat beschermcontact betekent. Het is een in Europa veel gebruikt systeem van stopcontacten, oftewel van stekkers (officieel: contactstoppen) en contactdozen. Internationaal is het bekend als Type F of, in het CEE-systeem, CEE 7/4.

Wat is het verschil tussen Penaarde en randaarde?

De stopcontacten met penaarde functioneren hetzelfde als die met randaarde. Verschil is enkel dat een penaarde er iets anders uit ziet dan een randaarde en dat de stopcontacten met penaarde in België worden gebruikt en die met randaarde in Nederland.

Heb ik een Wereldstekker nodig in Kroatie?

je hebt geen verloop- of wereldstekker nodig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven