Is Marokko van Frankrijk?

Is Marokko van Frankrijk?

Op 30 maart 1912 ondertekende Sultan Abdelhafid het Verdrag van Fez, waarbij formeel de Marokkaanse soevereiniteit werd overgedragen aan Frankrijk, waardoor Marokko werd omgezet in een protectoraat van Frankrijk. Veel regio’s bleven echter tot 1934 in opstand, toen Marokko als gepacificeerd werd verklaard.

Was Marokko een kolonie van Frankrijk?

Frans-Marokko of het Franse protectoraat over Marokko (Frans: Protectorat français au Maroc; Arabisch: الحماية الفرنسية في المغرب , alhimayat alfaransiat fi almaghrib) was een protectoraat van Frankrijk in Marokko. Het bestond van 1912 tot 1956. Voor 1912 was het een onafhankelijk sultanaat.

Wanneer sloot Frankrijk overeenkomsten over Marokko?

In 1904 sloot Frankrijk met Engeland en Spanje overeenkomsten over Marokko. Hierbij werd Marokko verdeeld in een internationale zone Tanger, een Franse invloedssfeer en een Spaanse invloedssfeer. Daarna ontstond de eerste Marokko-crisis (1905) en bezette Frankrijk, ondanks verzet van de overige mogendheden, toch een gedeelte van het land.

Wat is de geschiedenis van Marokko?

De oorspronkelijke bevolking van Marokko werd gevormd door de Berbers. Het eerste bekende feit van de geschiedenis van Marokko is de vestiging van Fenicische handelsposten aan de Marokkaanse kust…

Chr.. Daarna stichtten de Carthagers er handelsfactorijen.

Wat is het koninkrijk Marokko?

Marokko, officieel het Koninkrijk Marokko, is een land in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan, grenzend aan Algerije en de (betwiste) Westelijke Sahara. Het behoort tot de Maghreb-landen, waar ook Tunesië, Mauritanië, Algerije en Libië toe worden gerekend.

Wat is de bevolking van Marokko?

De bevolking is in de twintigste eeuw verachtvoudigd. In 1900 waren er 3,8 miljoen Marokkanen. Marokko telde in 2013 ruim 32 miljoen mensen. In de prognoses van de Population Reference Bureau wordt voorzien dat de bevolking van het land tot 2050 aanzienlijk zal groeien tot een populatie van 43 miljoen mensen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven