Wat moet er in een zakelijke e-mail staan?

Wat moet er in een zakelijke e-mail staan?

Doorgaans komen in een zakelijke e-mail dezelfde basiselementen aan bod als in een zakelijke brief: afzender en geadresseerde, onderwerp, aanhef, eigenlijke inhoud, afsluiting, slotgroet en afzendergegevens.

Hoe mail sturen naar onbekende?

Onbekende ontvanger In dat geval is het gebruikelijk om een formele aanhef met Geachte te gebruiken. Als het gaat om meerdere ontvangers (zoals een commissie), dan kun je eventueel verwijzen naar een groep. Maar schrijf niet alleen Geachte, omdat dit wel heel kortaf is.

Waar moet de bijlage in een brief?

Bijlage(n) Top – Als er bijlagen bij de brief zijn, wordt dat ofwel na de ondertekening, ofwel bij de onderwerpsaanduiding vermeld. – Schrijf het woord Bijlage(n) gevolgd door een dubbele punt, een korte omschrijving of de titels van de bijlage(n).

Hoe meerdere personen aanspreken in mail?

Als je bericht naar meerdere ontvangers gaat, en er geen mogelijkheid is om ieder bericht een persoonlijke aanhef te geven, dan kun je het best kiezen voor een aanhef die iedereen past. Geachte dames en heren is mogelijk, maar er zijn meer opties: Geachte directie, Geachte commissie, Geachte klant, Beste collega’s.

Waar moet je opletten als je een mail schrijft?

Hoe stel je een beleefde email op?

  1. Gebruik je studentenmailadres.
  2. Vermeld het onderwerp in de onderwerpregel.
  3. Richt je tot de juiste persoon.
  4. Begin met de juiste aanspreking.
  5. Zorg voor een duidelijke opbouw van je bericht.
  6. Eindig met een gepaste afsluiter.
  7. Gebruik een duidelijke ondertekening.
  8. Hoe ziet een mail er dan uit?

Hoe stuur je een mail naar de directeur?

Om beleefd over te komen, zijn er enkele regels die je in het achterhoofd moet houden.

  1. Gebruik een formeel en duidelijk e-mailadres.
  2. Vermeld een duidelijk onderwerp.
  3. Kies de juiste aanspreking.
  4. Verzorg de opbouw van je mail.
  5. Sluit af op gepaste wijze.

Hoe begin je met een e-mail?

De aanhef van een formele e-mail begint in principe altijd met ‘Geachte…’, gevolgd door de aanspreektitel (heer/mevrouw), de achternaam van de persoon en een komma. Als je de persoon aan wie de e-mail gericht is al kent kun je de aanhef eventueel beginnen met ‘Beste…’ gevolgd door de voornaam.

Wat zet je boven een brief?

Een brief behoort ingedeeld te zijn in alinea’s met daarin een inleidende alinea, eventueel een tweede en derde alinea en een slotalinea. Bovenaan de brief vermeldt u uw adres en dat van de geadresseerde, de datum en de aanhef. U sluit de brief af met uw naam en handtekening.

Hoe verwijs je naar een bijlage in een brief?

Om in een brief te verwijzen naar een bijgaande bijlage, zegt men in de standaardtaal als bijlage of in de bijlage. (1) De foto’s van de receptie heb ik alvast als bijlage toegevoegd. (2) In de bijlage vindt u een beschrijving van de woning. Standaardtaal in België is in die context ook in bijlage, zonder lidwoord de.

Hoe begin je een brief aan meerdere personen?

Hoe begin je een brief die aan een groep mensen, bijvoorbeeld een commissie of een bestuur, is gericht? Een brief aan een bestuur of een commissie kunt u het best beginnen met de aanhef Geacht bestuur, Geachte commissie of met Geachte dames en heren. Ook Geachte heer/mevrouw (in het enkelvoud) is correct.

Wat zet ik boven een brief?

Hoe doe je een zakelijke aanhef?

In een brief of een e-mail doe je dat meteen aan het begin met de aanhef. Bij zakelijke correspondentie ligt dan een aanhef met Geachte voor de hand. Als je iemand beter kent, dan gebruik je een informele aanhef met bijvoorbeeld Beste, Dag of Hallo.

Wat is de aanhef van een brief of e-mail?

De aanhef bestaat uit de woorden waarmee je een brief of een e-mail begint. Hiermee begroet je de lezer. Wat is de juiste aanhef bij een bekende en een onbekende ontvanger? Een eerste indruk maak je maar één keer. In een brief of een e-mail doe je dat meteen aan het begin met de aanhef. Met deze introducerende woorden begroet je de lezer.

Wat is de aanhef van een zakelijke brief?

De aanhef is belangrijk: je spreekt de lezer het eerst aan, en zet dus de toon van je mail of brief. Welke aanhef je kiest, hangt af van je relatie met de lezer. De standaardaanhef van een zakelijke brief is Geachte + mevrouw/heer + achternaam + komma.

Wat is e-mail eigenlijk?

In de context van e-mail wordt de veel tragere briefpost wel snail mail, Engels voor slakkenpost, genoemd. De eerste e-mail over een computernetwerk werd in 1971 door Ray Tomlinson verzonden. Rond 1995 werd het populair bij het grote publiek toen het internet meer algemeen toegankelijk werd.

Wat is het doel van je e-mail?

Doel van je e-mail in de eerste alinea In de eerste alinea dient direct duidelijk te worden met welk doel de e-mail bedoeld is. Wil je informeren, overtuigen of verlang je een bepaalde actie. Een voorbeeld kan zijn: “Middels deze e-mail wil ik je informeren over Project ABC” of “Middels deze e-mail vraag ik jouw hulp bij Project ABC”.

Wat zijn de voorgangers van e-mail?

Voorgangers van e-mail zijn de brief, het telegram, de telex, de telefax en binnen Nederland het op Datanet gebaseerde Memocom 400 dat echter nooit succesvol werd. In de context van e-mail wordt de veel tragere briefpost wel snail mail, Engels voor slakkenpost, genoemd.

Wat was de eerste e-mail over een computernetwerk?

De eerste e-mail over een computernetwerk werd in 1971 door Ray Tomlinson verzonden. Rond 1995 werd het populair bij het grote publiek toen het internet meer algemeen toegankelijk werd. E-mail kan echter ook met andere technieken dan het internet verstuurd worden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven