Waarom is de tempel van Artemis een wereldwonder?

Waarom is de tempel van Artemis een wereldwonder?

Het wordt tot de zeven wereldwonderen van de antieke wereld gerekend. Het gebouw was rond 550 v. Chr. gereed en was een van de heiligdommen ter ere van de maagdelijke jacht-, vruchtbaarheids- en maangodin Artemis (Diana), een voor de Grieken zeer belangrijke godin, met een oorsprong als Moedergodin in Anatolië.

Wat voor godin is Artemis?

De Griekse godin Artemis – door de Romeinen Diana genoemd – was een dochter van Leto en Zeus, de oppergod. Haar tweelingbroer was Apollo. Als godin van de jacht wordt Artemis of Diana vaak afgebeeld met pijl en boog.

Hoe lang was de tempel van Artemis?

Om aan al die mensen ruimte te kunnen bieden, werden voortdurend nieuwe, grotere tempels voor Artemis opgericht. Eén van de grootste exemplaren verrees in de zesde eeuw voor Christus. De tempel was bijna 110 meter lang en ongeveer 55 meter breed.

Waar stond tempel van Artemis?

Tempel van Artemis (Efeze): een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. In Efeze stond een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld: het Artemision of de Tempel van Artemis. De tempel ligt vlakbij Selçuk (Turkije).

Hoe zag de tempel van Artemis eruit?

De tempel van Artemis is een marmeren bouwwerk dat in Efeze stond in Klein-Azië (het tegenwoordige Turkije) en werd in de 6e eeuw v. 55 m breed met 127 marmeren zuilen van 18 m hoog. Het totale complex had een oppervlakte van ca. 8000 m².

Hoe heet de tempel van Zeus?

De Tempel van de Olympische Zeus of het Olympieion in Athene was de grootste tempel in Griekenland, gewijd aan Zeus. De tempel staat aan de zuidkant van het oude Athene, tussen de Akropolis en de rivier de Ilissos.

Wie heeft de tempel van Artemis gebouwd?

De tempel van Artemis was een kolossale tempel gebouwd door Kroisos in 550 voor Christus ter ere van Artemis (de godin van de jacht, de natuur en de geboorte).

Waar staat de tempel van Zeus?

De Tempel van de Olympische Zeus is een tempelruïne in het centrum van de Griekse hoofdstad Athene, gewijd aan Zeus, de bliksemschicht werpende koning van het Olympische pantheon. Ooit stond in de tempel een gigantisch standbeeld van de god, een van de grootste cultusbeelden van de antieke wereld.

Hoe oud is de tempel van Zeus?

1.890131 n.Chr.
Tempel van de Olympische Zeus/Leeftijd

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven