Inhoudsopgave
Hoe maak je een zakelijke brief?
Een correcte, zakelijke groet hoeft niet overdreven formeel te zijn. De meest gebruikelijke slotgroet is: Met vriendelijke groet(en). Te formeel is een slotgroet als: Hoogachtend, of Met hoogachting. Te informeel is een slotgroet als: Groetjes, of Hartelijks.
Waar bestaat een zakelijke brief uit?
Zakelijke brieven en e-mails bestaan grotendeels uit dezelfde basiselementen: afzender en geadresseerde, onderwerp, aanhef, eigenlijke inhoud, afsluiting, slotgroet en afzendergegevens. Brieven zijn vaak wat langer en gedetailleerder dan e-mails.
Hoeveel witregels zakelijke brief?
Betreft Na 2 witregels kun je hier kort het onderwerp van je brief invullen. Dit is niet verplicht, maar kan de reden van je brief wel verduidelijken. In zakelijke brieven wordt de betreft regel vrijwel altijd gebruikt. Eindig de regel zonder punt.
Wat is zakelijke brief?
Een zakelijke brief is een brief die je schrijft aan iemand waarmee je een zakelijke relatie hebt. De stijl en de inhoud zijn dus ook formeel, dat wil zeggen niet te persoonlijk of te vriendschappelijk en zeker niet boos of onbeleefd.
Waar komt de handtekening bij een zakelijke brief?
Als twee personen de brief ondertekenen, komt de belangrijkste ondertekenaar rechts. Onder je handtekening typ je je naam (altijd voluit!) en functie of afdeling. Als je uit de voornaam het geslacht van de ondertekenaar niet kan afleiden, voeg je er tussen haakjes (de heer) of (mevrouw) bij.
Hoe maak ik een brief?
Als u de naam en het geslacht van de geadresseerde weet, is de beste aanhef in een zakelijke brief of e-mail Geachte heer + de achternaam of Geachte mevrouw + de achternaam. Als u het geslacht niet weet, is onder meer Geachte heer of mevrouw + de achternaam gebruikelijk.
Welk adres eerst in brief?
Bovenaan de brief vermeldt u uw adres en dat van de geadresseerde, de datum en de aanhef. U sluit de brief af met uw naam en handtekening.
Hoeveel witregels?
Je maakt enkele witregels, meestal twee, en plaatst aan de rechterkant van de brief je woonplaats en datum van schrijven.
Wat is een zakelijke mail?
Doorgaans komen in een zakelijke e-mail dezelfde basiselementen aan bod als in een zakelijke brief: afzender en geadresseerde, onderwerp, aanhef, eigenlijke inhoud, afsluiting, slotgroet en afzendergegevens. Instellingen en bedrijven hebben vaak ook hun eigen stijl voor de opmaak van brieven en e-mails.
Wat betekent aanspreking?
De aanhef of aanspreking is een (meestal vriendelijke) introducerende zin van een brief of e-mail. Het gaat doorgaans om standaardformuleringen waarmee de schrijver zich tot de geadresseerde richt. Er bestaan verschillende formules, van formeel tot zeer intiem.
Waar komt betreft in een brief?
Onderwerp. In de betreft regel vermeld je het onderwerp van de brief in een paar woorden. Na de dubbele punt begin je met een kleine letter.
Waar handtekenen?
Deze wettiging heeft echter niet tot doel de echtheid van de inhoud van het document te bewijzen. U kunt uw handtekening laten wettigen bij het gemeentebestuur van de gemeente waar u woont of in een andere gemeente.
Wat is een zakelijke brief?
Zo bevat een zakelijke brief het adres van de geadresseerde en de afzender, de datum en eventuele bijlagen. Een zakelijke brief is veel formeler geschreven dan een persoonlijke brief aan een vriend of klasgenoot. Hij moet er aantrekkelijk uitzien en uiteraard is het heel belangrijk dat hij in goed Nederlands is geschreven.
Wat zijn de onderdelen van een zakelijke brief?
Onderdelen van een zakelijke brief. Van belang is dat je bepaalde gegevens heel precies noteert. Zo bevat een zakelijke brief het adres van de geadresseerde en de afzender, de datum en eventuele bijlagen. Een zakelijke brief is veel formeler geschreven dan een persoonlijke brief aan een vriend of klasgenoot. Hij moet er aantrekkelijk uitzien en
Wat is de indeling van de zakelijke brief?
Een zakelijke brief heeft vaak een vaste indeling. Deze indeling ziet er als volgt uit: Afzender. Je vermeldt hier je eigen adres, telefoonnummer en e-mailadres. Dagtekening. Hier schrijf je de plaats waar en de datum waarop je de brief hebt geschreven.