Wat regelen bij verbreken relatie?

Wat regelen bij verbreken relatie?

Einde relatie, wat te regelen:

  • echtscheidingsconvenant /beëindigingsovereenkomst.
  • ouderschapsplan inclusief omgangsregeling.
  • vermogensverdeling en wie krijgt wat.

Wat moet je doen als je uit elkaar gaat?

Checklist scheiden / uit elkaar gaan

  • Ga na wat er is vastgelegd.
  • Partneralimentatie.
  • Verdeel je pensioen.
  • Gezamenlijke woning?
  • Check de gevolgen voor je belastingaangifte en – teruggave.
  • Heb je recht op toeslagen?
  • Maak een nieuwe begroting.
  • Verdeel de gezamenlijke rekeningen.

Waar moet je op letten als je gaat scheiden?

Hierbij kun je denken aan de omgangsregeling, de kinderalimentatie, de verdeling van de vakanties, maar ook andere afspraken die je maakt over de zorg- en opvoedingstaken. Het maken van een ouderschapsplan is verplicht en maakt onderdeel uit van het verzoekschrift tot echtscheiding.

Wat te doen met hypotheek bij uit elkaar gaan?

Als je uit elkaar gaat, verdeel je de waarde van het huis. De vertrekkende partner krijgt de helft van de waarde van het huis. Minus de helft van de eventuele restschuld van de hypotheek. De blijvende partner zal de vertrekkende partner moeten uitkopen.

Hoe regel ik bij uit elkaar gaan met een kind?

De ouders zijn vrij te bepalen hoe zij de omgang regelen. Bij een conflict als u uit elkaar gaat met een kind kan een bemiddelaar of mediator uitkomst bieden. Als ook dat geen soelaas biedt, kan de rechter een oordeel vormen over de omgang. Naast een omgangsregeling kunt u ook kiezen voor co-ouderschap.

Wat moet je regelen als je als ouders uit elkaar gaat?

Bij een echtscheiding waar minderjarige kinderen betrokken zijn, bent u als ouders wettelijk verplicht de zorg en opvoeding goed te regelen en de afspraken hier over vast te leggen. De afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Goede afspraken kunt u maken met de begeleiding van een mediator.

Wat gebeurd er als je gaat scheiden?

Je maakt afspraken over de verdeling van je spullen, huis, geld en schulden. Die komen in het scheidingsconvenant. Het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant gaan naar de rechter. De rechter komt met een beschikking.

Wat te doen met koophuis bij scheiding?

Bij echtscheiding gaat de koopwoning naar de eigenaar. Wie dat is, hangt af van uw situatie. Bent u allebei eigenaar, dan moet u de woning verdelen of verkopen. U kunt ook in het echtscheidingsconvenant afspreken wie er blijft wonen.

Hoe werkt uitkopen bij scheiding?

Ex-partner uitkopen bij scheiding Uitkopen houdt in dat de vertrekkende partner recht heeft op de helft van de waarde van het koophuis. Wat de uiteindelijke waarde is, hangt af van de taxatiewaarde en de hypotheek. Ligt de taxatiewaarde hoger dan de bijbehorende hypotheek, dan is er sprake van een overwaarde.

Kan ik partner uitkopen?

Ex-partner uitkopen bij scheiding Blijf je wonen in jullie echtelijke woning, dan moet je je ex-partner uitkopen. Uitkopen houdt in dat de vertrekkende partner recht heeft op de helft van de waarde van het koophuis. Degene die in het huis blijft wonen, moet de helft van de overwaarde uitbetalen aan de ex-partner.

In Nederland kan een echtscheiding alleen ingediend worden wanneer er een langdurige ontwrichting van het huwelijk of geregistreerd partnerschap is. Wanneer jullie naar de rechtbank moeten om de relatie te ontbinden dan dient dit altijd via een advocaat te gaan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven