Wat betekent gesmolten?

Wat betekent gesmolten?

Smelten is het natuurkundig proces waarbij materie de vaste aggregatietoestand verruilt voor de vloeibare aggregatietoestand. Smelten is een endotherm proces, het kost warmte, de zogeheten smeltwarmte. Voor een zuivere stof geldt dat het smelten plaatsvindt bij een vaste temperatuur.

Wat betekent smelt?

Smelt of Smelten kan verwijzen naar: Smelten (faseovergang), het vloeibaar worden van een vaste stof. Smelt (metaalkunde), een zekere hoeveelheid gesmolten metaal tijdens raffinage. Smelt (dier), een straalvinnige zeevis.

Wat is een ander woord voor smelten?

(smolt, gesmolten), vloeibaar worden of maken. als trefwoord met bijbehorende synoniemen: smelten (ww): lekken, oplossen, uiteenvloeien, versmelten.

Hoe smelt iets?

Wanneer je energie toevoegt, gaan de moleculen meer trillen. Bij een bepaalde temperatuur trillen ze zo heftig, dat het kristalrooster uiteen valt. Deze temperatuur noemen we het smeltpunt van de stof. Zo smelt ijs bij 0 °C.

Wat is het verleden tijd van smelten?

smelten/vervoeging

vervoeging van de bedrijvende vorm van smelten
onbepaalde wijs
tegenwoordig (o.t.t.) smelt smelt
verleden (o.v.t.) smolt smolt
toekomend (o.t.t.t.) zal smelten zult/zal smelten

Hoe laat je het hart van een meisje smelten?

Zeg dingen die haar doen smelten.

  • Complimenteer haar gevoel voor humor.
  • Vraag: “Hoe was je dag?” Het komt verrassend vaak voor dat mensen dit simpele zinnetje vergeten.
  • Zeg als jullie elkaar een paar dagen niet gezien hebt dat je haar hebt gemist.

Wat is een ander woord voor het smelten van ijs?

[onpr] [meteorologie] het stijgen van de buitentemperatuur boven het vriespunt waardoor alle ijs en sneeuw begint te smelten.

Hoe smelt ijs?

Het zit zo: zee-ijs reflecteert veel zonlicht. Als zee-ijs smelt komt daar donker water voor in de plaats, wat veel minder zonlicht weerkaatst en juist warmte opneemt. Hierdoor kan nog meer ijs smelten, de aarde verder opwarmen, et cetera.

Waarom smelt water?

Smeltwater is afkomstig van gletsjers of sneeuwvelden. Het vormt in een gletsjer rivieren die onderaan de gletsjer verlaten door een zogenaamde gletsjerpoort. Onderzoekers schatten dat 40% van de gletsjers weg kan smelten de komende eeuwen als gevolg van de opwarming van de Aarde.

Is smelten een werkwoord?

Werkwoord “smelten” – Nederlandse werkwoorden.

Is het Smeltte of smolt?

smelten = smelten werkw. Uitspraak: [ˈsmɛltə(n)] Verbuigingen: smolt (verl. tijd enkelv.) Verbuigingen: heeft, is gesmolten (volt.

Wat is dooien?

dooien – Werkwoord 1. (onpr), (meteorologie) het stijgen van de buitentemperatuur boven het vriespunt waardoor alle ijs en sneeuw begint te smelten ♢ Het dooide gedurende de dag, maar ’s nachts vroor het weer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven