Wat is een fiscale aangifte?

Wat is een fiscale aangifte?

Een belastingaangifte, ook wel aangifte, is een verklaring van de belastingplichtige aan de hand waarvan de belastingheffende instantie de verschuldigde belasting kan vaststellen.

Wat is het btw-tarief in Belgie?

Het standaard-btw-tarief bedraagt 21%, maar daarnaast bestaan er ook de verlaagde tarieven van 6% en 12%. Naargelang van de producten of diensten die je levert (en/of inkoopt), moet je rekening houden met de verschillende tarieven.

Hoe bereken je de omzetbelasting?

Voor de meeste goederen en diensten moet je als ondernemer 21% btw rekenen. Dit tarief noemt men ook wel het ‘hoge’ btw-tarief. Dit is het algemene tarief en het meest gebruikte tarief. Leuk weetje: in 1969 was dit algemene tarief nog 12 procent.

Welke documenten nodig voor belastingaangifte 2021?

Bewijsstukken voor de personenbelasting Fiscale attesten en andere bewijsstukken (betalingsbewijzen, facturen …) mag je toevoegen aan de belastingaangifte. Dat is niet verplicht, maar wel aangeraden. Deze documenten moet je in ieder geval nog zeven jaar na het desbetreffende aanslagjaar bewaren.

Wie moet een aangifte personenbelasting indienen?

Iedere belastingplichtige moet elk jaar het aangifteformulier voor de personenbelasting (belastingbrief) invullen. Deze inkomstenbelasting wordt geïnd door de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën.

Kan ik mijn belastingaangifte al doen?

Verstuur uw aangifte in ieder geval vóór 14 juli volgend op het belastingjaar. Bijvoorbeeld de aangifte 2020 moet voor 14 juli 2021 bij ons binnen zijn. U kunt een boete krijgen, als wij u na 14 juli vragen om aangifte te doen.

Wat zijn de btw tarieven in Nederland?

De btw kent verschillende tarieven. Het algemene tarief is 21%. Voor sommige goederen en diensten geldt het verlaagde tarief van 9%. Doet u zaken met het buitenland, dan kan het tarief van 0% van toepassing zijn.

Hoeveel procent btw op voeding?

6% voor basisgoederen. Een lange lijst goederen en diensten die als noodzakelijk worden beschouwd, vallen onder het 6% btw-tarief. In de voedingssector geldt dit voor de basisingrediënten: vlees en vis, zuivel, groenten en fruit, vetten en olie …

Hoe bereken ik omzetbelasting?

Je moet omzetbelasting berekenen over het totaalbedrag dat aan klanten in rekening wordt gebracht. Wanneer je bijvoorbeeld een dienst levert voor een opdrachtgever ter waarde van 100 euro en de reiskosten waren 30 euro, dan bereken je 21% btw over 130 euro. De totale rekening wordt dan: 130 + 27,30 = € 157,30.

Welk btw-tarief Belastingdienst?

Het algemene btw-tarief is 21%. Voor sommige goederen en diensten geldt het lage tarief van 9%, het 0%-tarief of een vrijstelling.

Welke documenten nodig voor personenbelasting?

Documenten die je moet toevoegen bij je belastingaangifte Fiscale documenten zoals je fiscaal attest van je hypothecaire lening, betaalde premies, contracten, overzichten, betalingsbewijzen, loonfiches … hoeven niet meer bij de aangifte te worden gevoegd.

Welke documenten nodig voor invullen belastingaangifte?

burgerservicenummer (BSN) van uw fiscale partner. geboortedatum van uw fiscale partner. gegevens over het inkomen van uw fiscale partner (bijvoorbeeld jaaropgaven en bankafschriften)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven