Inhoudsopgave
Wat is een goede meerkeuzevraag?
Een meerkeuzevraag bestaat uit twee delen: de stam en de alternatieven. De stam is het gemeenschappelijke deel van de vraag. De alternatieven zijn de antwoorden waaruit de studenten kunnen kiezen. Bij minder dan vier antwoordalternatieven is de kans groot dat de studenten het correcte antwoord raden.
Hoeveel vragen goed bij 40 vragen?
Absolute methode Stel je kunt 40 punten halen op 40 meerkeuzevragen. De multiplechoice vragen hebben allemaal 4 antwoordalternatieven. Dat betekent dat je door gokken altijd 25% kans hebt om juist te gokken. Van de 40 vragen zul je dus 10 vragen goed beantwoorden wanneer je geen kennis hebt van de getoetste stof .
Hoe groot is de kans dat ik een voldoende haal?
Het gemiddelde van al je cijfers op het centraal examen is een 5,5 of hoger (voldoende). Je voldoet aan de kernvakkenregel. Dit houdt in dat je maximaal één 5 als eindcijfer mag staan voor de kernvakken Nederlands, Engels of Wiskunde. Het gemiddelde van al je eindcijfers is een 6 of hoger (voldoende).
Hoeveel vragen moet ik goed hebben?
Hoeveel fouten mag je hebben? Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden.
Hoe kan je een voldoende halen zonder te leren?
Niet geleerd voor een toets? 8 stappen om toch een voldoende te halen!
- Bedenk hoeveel tijd je nog hebt (5min)
- Bekijk goed wat de stof is (5 min)
- Haal het belangrijkste eruit (10 min)
- Maak een samenvatting* (15-30 min)
- (Voor beta-vakken) Maak een oefentoets of herhalingsopgave (30 min)
- Focussen en super hard leren!
Hoe formuleer je een goed antwoord?
Vervolgens is het handig om de belangrijke woorden uit de vraag en eventueel inleidende tekst te filteren, namelijk de doewoorden en de punt-woorden. Omcirkel de doewoorden. Doe-woorden zijn woorden die vragen om een actie, zoals: leg uit, beredeneer, verklaar. Onderstreep de punt-woorden.
Hoe is het met je antwoord?
Een korte, standaardreactie geven. Reageer met ‘Prima, bedankt’ of ‘Alles is oké, bedankt’. Je kunt deze reacties gebruiken als je met iemand die je niet goed kent praat in een sociale situatie, zoals een kennis op een feestje of iemand die je ergens onderweg hebt ontmoet.